Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet hekk filé halfűszer keverék 4 szelet bacon 2 szelet ementáli lapka sajt 4 hústű 2 dl tejszín 2 dkg vaj citromkarikák a díszítéshez
Elkészítés:
A halszeleteket, ha nagyon szélesek, hosszában kettévágjuk. Így két tekercs lesz belőlük. Értelemszerűen így több tekercset tudunk készíteni. Baconból és sajtból is arányosan több kell.
Halfűszer keverékkel a halszeletek mindkét oldalát megszórjuk.
A halszeletekre terítünk egy szelet bacont, ráteszünk egy vékonyka csík lapka sajtot. A halszeleteket rakományukkal együtt feltekerjük, majd hústűvel átszúrjuk őket. Így sütés közben is megtartják formájukat, nem esnek szét. Ahogy sülnek, szép nyíló rózsa alakjuk lesz.
A töltött haltekercseket vékonyan vajazott bevonatos tepsibe sorakoztatjuk.
2 dl főzőtejszínnel felöntjük.
180 fokon 20-25 percig sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Citromkarikákkal díszítjük.
Barna rizzsel kínáljuk.