Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Július 24-én a Kingák ünneplik névnapjukat. Lássuk ebből az alkalomból, hogy honnan ered a név, mi a jelentése, és a névelemzők szerint milyen tulajdonságokra, személyiségjegyekre teszi hajlamossá a viselőjét.

Eredet, jelentés

A Kinga név a német Kunigunda keresztnévből származik, annak a becézett formájának magyarosított változata.

Nemzetséget, harcot jelent eredetileg, amely jelentés sok esetben bizony komoly befolyással bírhat a név viselőire.

Nemzetség

A Kingákra általában erősen jellemző, hogy az összetartozás és a hovatartozás fogalmak kiemelt szerepet játszanak az életükben. Nagyon szolgálatkész és figyelmes típusok, akik nem tudnak elmenni senki mellett, akinek segítségre van szüksége. Különösen akkor igaz ez, ha az illető személy a családjába tartozik: távoli családtagokat, rokonokat is képes támogatni, sőt akár gondozni is.

Ráadásul nem csak az összetartozás érzése erős benne, de kifejezetten segítőkész és egyben áldozatkész emberek is. Munkájukért, segítségükért rengetegen hálásak, de sajnos sokan vissza is élhetnek ezzel.

Harc

Nevéből kifolyólag a Kingák szinte folyamatosan harcban állnak: ez megnyilvánulhat személyekkel szemben is, de sokszor a határidőkkel, a számtalan feladattal kapcsolatban is. Ez nem jelenti azt, hogy késnek, vagy nem végzik el megfelelően a munkájukat, sőt épp ellenkezőleg: a Kingák nagyon precíz és megbízható emberek, akik állandóan tele vannak elvégzendő feladattal.

Gyors észjárású és talpraesett emberek, akik mindig meglátják azt a lehetőséget, ahol még lehet tenni valamit valamiért, legyen az munka, kikapcsolódás, egy családi program, vagy akár egy közösségi feladat. Szorgalmas, a munkájukra kifejezetten igényes emberek, akik viszont éppen emiatt általában maximalizmussal küzdenek, ami elégedettség helyett állandó harcot jelent életükben.

Egyéniség

A Kingák általában számtalan egyéni vonással rendelkeznek, amin részben önbizalmuk, részben pedig pozitív értelembe vett makacsságuk és önfejűségük miatt sem akarnak változtatni. Nem céljuk megváltoztatni az embereket, inkább csak segítenek ott, ahol szükségét látják ennek, viszont cserébe természetesnek tartják, hogy őket se akarja senki megváltoztatni.

Kreatívak, gyakran foglalkoznak valamilyen képzőművészeti ággal, de ezt leszámítva is próbálják kiélni fantáziájukat. Remek lakberendezők, akik nem riadnak vissza a merészebb megoldásoktól sem, és megjelenésük is tükrözi színes és egyéni személyiségüket.

A Kingák és a család

Ha valami fontos a Kingáknak, akkor az a család. Igaz, hogy egyéniségük, alkotni vágyásuk ezzel néha szembe megy, de végül mindig az összetartozás érzése győz, ezért általában alárendelik magukat a környezetük, családjuk igényeinek.

Ezzel párhuzamosan viszont nem szeretnének megalkudni a munkájukkal, saját dolgaikkal való elvárásaik terén sem, ezért kimagasló energiával, szorgalommal és akaraterővel látnak hozzá az összes feladatukhoz.

Szinte biztos például, hogy az ő gyermekeik akkor is kreatív jelmezben pompáznak, ha mellette az anyukának még más fontos teendőik is vannak. Ha valaki, akkor a Kinga név hajlamosít arra, hogy az élet minden területén helyt álljon a viselője.

Munka

A munka a családi elvárások és a Kingák maximalizmusa miatt mindig érzékeny és nehéz terep a név viselőinek. Erősségük a szorgalom, a lényeglátás, a gyakorlati érzék és a megoldásra való törekvés, hátrányuk azonban az, hogy nem szeretik leosztani másoknak a feladatot.

Gyakran érzik úgy, hogy azt más úgysem tudja olyan tökéletesen megcsinálni, ahogy ők tennék, és nem szeretnének sem idegeskedni ezen, sem pedig a másikat megsérteni a munkával szemben megfogalmazott kritikával. Éppen ezért a feladatok rengeteg energiájukat lekötik, ráadásul ha környezete érzékeli a Kingák terhelhetőségét, akkor a megoldandó problémák száma még ezzel is nagyban nőni fog.

Szerelem

A Kingák kifejezetten temperamentumos személyiségek, akik szeretik és tudják is élvezni az életet. Általában elmondható, hogy ha visszaemlékeznek a fiatalabb korukra, akkor abban lesz rengeteg szórakozás, nevetés és hatalmas társaság is.

Később azonban néhány szerelmi csalódás zárkózottá teheti őket, ami nem jelenti azt, hogy már nem hisznek a szerelemben, de azt igen, hogy elzárkóznak azok a lehetőségek elől, ahol a szenvedély rájuk találna.

Extrém esetben még az is előfordulhat, hogy a többi feladatuk miatt érzik úgy, hogy nem is jutna idejük megismerkedni másokkal, és mivel a szerelmet is szeretik a maximumon élvezni, ezért inkább nem is mennek bele olyanba, aminek ne látnák a pozitív kimenetelét.

Én-idő

Ha valamiből kevés van a Kingáknak, akkor az a saját magukra fordított idő. Persze ügyelnek megjelenésükre, és ritkán fogjuk őket smink vagy magas sarkú cipő nélkül látni, de arra már lényegesen kevesebb idejük jut, hogy rendszeresen foglalkozhassanak saját magukkal.

Segítőkészségük, jó szívük egyébként is folyamatos feladatokat generál nekik, és ha nincs elég idejük a vállalt feladatokra, akkor bizony saját maguktól veszik el azt. Reméljük, hogy a névnapjukon azért ez nem egészen így történik.

Nagyon boldog névnapot minden Kingának!

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!