Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Július 24, Kinga névnap – A Kingák személyiségjegyei

Eredet, jelentés

A Kinga név a német Kunigunda keresztnévből származik, annak a becézett formájának magyarosított változata.

Nemzetséget, harcot jelent eredetileg, amely jelentés sok esetben bizony komoly befolyással bírhat a név viselőire.

Nemzetség

A Kingákra általában erősen jellemző, hogy az összetartozás és a hovatartozás fogalmak kiemelt szerepet játszanak az életükben. Nagyon szolgálatkész és figyelmes típusok, akik nem tudnak elmenni senki mellett, akinek segítségre van szüksége. Különösen akkor igaz ez, ha az illető személy a családjába tartozik: távoli családtagokat, rokonokat is képes támogatni, sőt akár gondozni is.

Ráadásul nem csak az összetartozás érzése erős benne, de kifejezetten segítőkész és egyben áldozatkész emberek is. Munkájukért, segítségükért rengetegen hálásak, de sajnos sokan vissza is élhetnek ezzel.

Harc

Nevéből kifolyólag a Kingák szinte folyamatosan harcban állnak: ez megnyilvánulhat személyekkel szemben is, de sokszor a határidőkkel, a számtalan feladattal kapcsolatban is. Ez nem jelenti azt, hogy késnek, vagy nem végzik el megfelelően a munkájukat, sőt épp ellenkezőleg: a Kingák nagyon precíz és megbízható emberek, akik állandóan tele vannak elvégzendő feladattal.

Gyors észjárású és talpraesett emberek, akik mindig meglátják azt a lehetőséget, ahol még lehet tenni valamit valamiért, legyen az munka, kikapcsolódás, egy családi program, vagy akár egy közösségi feladat. Szorgalmas, a munkájukra kifejezetten igényes emberek, akik viszont éppen emiatt általában maximalizmussal küzdenek, ami elégedettség helyett állandó harcot jelent életükben.

Egyéniség

A Kingák általában számtalan egyéni vonással rendelkeznek, amin részben önbizalmuk, részben pedig pozitív értelembe vett makacsságuk és önfejűségük miatt sem akarnak változtatni. Nem céljuk megváltoztatni az embereket, inkább csak segítenek ott, ahol szükségét látják ennek, viszont cserébe természetesnek tartják, hogy őket se akarja senki megváltoztatni.

Kreatívak, gyakran foglalkoznak valamilyen képzőművészeti ággal, de ezt leszámítva is próbálják kiélni fantáziájukat. Remek lakberendezők, akik nem riadnak vissza a merészebb megoldásoktól sem, és megjelenésük is tükrözi színes és egyéni személyiségüket.

A Kingák és a család

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást