Ezek a biztos jelei, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint az átlag

Ezek a biztos jelei, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint az átlag

Címlap / Életmód / Lélek / Ezek a biztos jelei, hogy sokkal intelligensebb vagy, mint az átlag

Garantáljuk viszont, hogy ha ez a 7 tulajdonság megvan benned, sokkal intelligensebb vagy, mint az átlag, még akkor is, ha te nem úgy érzed.

Magas empátiával rendelkezel

Az érzelmi intelligencia nagyon fontos ahhoz, hogy a mindennapokban navigálni tudj. Minél több empátia van benned, annál jobban fejezed ki magad, ügyesebben kommunikálsz, és jobb a konfliktusmegoldó képességed. Hiába szoktuk különválasztani az érzelmeket és az értelmet, a kettő szorosan összefügg.

Kíváncsi vagy

Könnyű arra asszociálni, hogy az intelligens emberek sokat olvasnak, de valójában az intelligenciát nem azzal mérjük, hogy ki hány könyvet olvas el egy héten. Sokkal fontosabb az, hogy kíváncsi legyél, tegyél fel kérdéseket, és figyeld meg a körülötted lévő világot. Ha kíváncsi vagy, abban már benne van a tanulás iránti vágy is, ami pedig a nagyon intelligens emberek egyik ismérve.

Jó megfigyelő vagy

Az intelligens emberek nem beszélnek, hanem megfigyelnek. Nem a figyelem középpontjában fürödnek, hanem csendben vannak, elemzik a helyzeteket, következtetéseket vonnak le, észreveszik az apró, rejtett jeleket is. Ha jó emberismerő, és egyébként, jó megfigyelő vagy, az biztosan az intelligencia egyik jele.

Van önuralmad

Ha képes vagy uralkodni az érzéseiden, és nem ösztönből cselekszel, az azt jelenti, hogy felnőttként tudsz viselkedni, és kontrollálni tudod a cselekedeteidet. Bár a szenvedélyességet előnynek szokták emlegetni, valójában korántsem az, csak meggondolatlanság – az igazi erély az, ha valaki tud gondolkodni, mielőtt cselekszik.

Jó a memóriád

Nem arra kell emlékezned, amit általánosban a kovalens kötésekről tanultál, hanem arra, hogy mi volt a teendőlistádon reggel, amit még nem végeztél el, vagy hogy mit mondott a főnök, amit mindenképp meg kell csinálnod még aznap. A jó munkamemória nagyon hasznos a mindennapokban.

Ismered a határaidat

Az intelligens emberek nem csinálnak úgy, mintha mindent meg tudnának oldani. Azon túl, hogy a határ mindenki számára a csillagos ég, azért ismerned kell a saját kötöttségeidet: például azt, hogy nem lesz belőled sanzonénekes, mivel nincs hangod, vagy azt, hogy ugyan szeretsz futni, de már elkéstél az olimpiáról. Ha tudod, miben nem vagy a legjobb, vagy meddig ér az a bizonyos takaród, akkor olyanokra tudsz koncentrálni, amiben tényleg jó vagy.

Rugalmas vagy

Nem véletlenül mondta Darwin, hogy az az igazi túlélő, aki alkalmazkodni tud, és nem az, aki a legerősebb. A leghasznosabb tulajdonság az, ha nem ragaszkodsz a megszokotthoz, hanem képes vagy gyorsan és problémamentesen átállni az új körülményekre. Így gyakorlatilag bármit dob eléd az élet, meg fogod tudni oldani.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

3 hozzászólás

 • Garai László
  2021.03.07., 10:35

  Ahhoz h tudjam h az „átlag” feletti intelligenciával rendelkezem, tudnom kellene h mennyi (ha 1általán mérhető) az „átlag” intelligenciája.
  Inkább szerény maradok, még saját magam előtt is…

  (Hülyeségeket írni persze nem tilos a firkászoknak/slapajoknak.)

  Válasz
 • nagy4
  2021.05.14., 15:13

  ezt a firkálmányt minden második hónapban valamelyik majom előbányássza..de soha semmi érdekes nem volt és nem is lesz benne..és nem azért mert mondjuk nekem alacsony lenne az intelligenciám hanem mert ez egy pocsék cikk..gondolom jó pénzt fizettek érte:)

  Válasz
 • Ferencsák Gábor
  2023.09.11., 19:23

  Ki mit akar, azt talál a cikkben… -de nincs szükség arra, hogy manipuláljuk egymást a reakcióinkkal… Toleranciát gyakorolva inkább adjuk meg egymásnak a befolyásolás nèlküli élmény örömét, -ha lehet ilyet kérni.

  Válasz

Írj egy hozzászólást