Január 23. – 29.: Sokszínű programkavalkád január utolsó hetében

Január 23. – 29.: Sokszínű programkavalkád január utolsó hetében

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Január 23. – 29.: Sokszínű programkavalkád január utolsó hetében

Szentek, japánok, humoristák, drogosok és artisták – igazán sokszínű társaságot mutatunk be Neked ezen a héten. Ismerkedj meg velük bátran, hiszen programajánlónkban minden napra izgalmas beszélgetéseket, koncerteket, filmvetítéseket, eseményeket kínálunk!

Hétfő – január 23.

Minden másképp van – Karinthy Frigyes összes fényképe könyvbemutató

Vajon milyennek látta Karinthy Frigyest közvetlen környezete és vajon ő milyennek látta magát?

Kovács Ida izgalmas albumba rendezte az író összes fellelhető fényképét – ennek a bemutatóját tartják a Petőfi Irodalmi Múzeumban, ahol Dragomán György író, Fráter Zoltán irodalomtörténész és Karinthy Márton író, rendező beszélget a nagy nevettetőről.

Moderátor: Kovács Ida, a kötet szerkesztője, közreműködik: Szilágyi Tibor színművész.

Kedd – január 24.

Szentek és szimbólumok a középkori falfestészetben

Miről mesélnek a középkori freskók? A templomokban a nézők számára megfestették a követendő példát, a példát követők jutalmát és a bűnösök büntetését is. Jékely Zoltán művészettörténész előadásában 14. századi székelyföldi templomokon mutatja be a középkori szimbólumrendszer és gondolkodásmód gazdagságát a BÁV Apszistermében.

A belépés ingyenes!

Green Nordic: Bikes vs Cars

Zöld hónapot tart a Skandináv Ház, melynek részeként most a Bikes vs Cars című svéd dokumentumfilmet vetítik le. A biciklizés csodálatos érzéséről és a városi autós-bringás közlekedésről szóló film után beszélgetést is tartanak, a belépés ingyenes.

Szerda – január 25.

Budapest Bár – 10 év története

Tíz éve alakult, mára pedig az egyik legnépszerűbb magyar zenekar lett a Budapest Bár – őket köszönti egy beszélgetéssel a Hadik Irodalmi Szalon. A zenészek mesélnek a tíz év legfontosabb eseményeiről, eredményeikről és céljaikról, miközben részleteket láthatunk a 2014-es filmjükből, és természetesen a zenélés sem maradhat el.

Japán újévi vacsora

Voltál már autentikus japán újévi vacsorán? Most itt a nagy lehetőség! A Fuji japán étterem ínycsiklandó, tradicionális menüsorral, szakmai útmutatással és persze szakéval vár egy igazi tatamiszobában – ne felejts el asztalt foglalni!

Csütörtök – január 26.

Besenyő Só Újratöltve – Laár András új önálló estje

Laár Andrást és ütődött alteregóit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, hiszen évtizedek óta meghatározó alakjai magyar abszurd humornak.

Új estjükön, a Dumaszínházban „lesz horrormese, hihetetlenül pazar filmvetítések, poézis patak, zenemuzsika” – végre!

Péntek – január 27.

Vad Fruttik Original koncert

Duplakoncertet ad az Akváriumban a Vad Fruttik: pénteken és szombaton is „normál, klasszikus Fruttik” bulira számíthatsz.

Előzenekar most nem lesz, kizárólag a hamisítatlan alt-rock együttes zenéjére zúzhatunk.

Szombat – január 28.

Trainspotting filmvetítés

Már csak néhány nap, és a mozikban a várva várt Trainspotting 2, itt az ideje tehát, hogy felelevenítsd a kultikus, kilencvenes évekbeli első részt! Edinburgh drogos fiataljainak mellbevágó történetét az Ankertben vetíti le a Budapest Secret Cinema, a film után pedig természetesen bulival folytatódik az este!

Taxisofőr filmvetítés

Ha inkább egy másik klasszikus, nem kevésbé durva filmmel töltenéd a szombat estéd, irány a Bem mozi: itt Martin Scorsese lidérces alkotását, a Taxisofőrt vetítik. A vietnami veterán, Travis Bickle története Robert de Niro lenyűgöző alakításának köszönhetően is lett maradandó.

Vasárnap – január 29.

Recirquel Újcirkusz Társulat: Cirkusz az éjszakában

Különleges estét kínál a Recirquel előadása: a történet szerint a társulat a repülés tudományát kutatja, miközben egy vándorcirkusz nyomában járva a saját személyiségüket is felfedezik a Müpában.

Az álomszerű utazást extravagánsan misztikus ruhákba öltöztetett artisták, egy hipnotikus hangon dalra fakadó, tűzvörös hajú narrátor, valamint az élő zongorakíséret teszi ellenállhatatlanul izgalmassá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást