JACKO SHOW – A Tribute to Michael Jackson

JACKO SHOW – A Tribute to Michael Jackson

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / JACKO SHOW – A Tribute to Michael Jackson

SYMA Sport- és Rendezvényközpont Budapest 2010.01.16-17.

Michael Jackson tragikus hirtelenséggel 2009. június 25-én életének 50. évében hunyt el.
Halálát követően a pop királyát százmilliók siratják. A popzenében keletkezett pótolhatatlan űrt nem mindennapi produkció igyekszik majd enyhíteni. Rajongók millióinak álma válik majd valóra a JACKO A Tribute to Michael Jackson című showműsorral.
A nézők újra átérezhetik kedvencük előadását és vele énekelhetik minden idők legnagyobb slágereit!
13 Grammy díjat kapott, 13 alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban szóló karrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében – és több, mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a World Music Awards legtöbb felvételt eladó szóló előadó díját.
Életútja szinte filmbe illő – egyéni zenei hangzása és vokál stílusa hatással volt több hip-hop, popzenei és kortárs R&B előadóra, több generációban.
1982-es albuma, a Thriller minden idők legnagyobb példányszámban eladott albuma és négy másik stúdióalbuma, az Off the Wall (1979), a Bad (1987), a Dangerous (1991) és a HIStory (1995) szintén a világ legjobban eladott nagylemezeinek listáján szerepel.
A 80′-as évek elejére Jackson meghatározó alakja lett az amerikai popzenének és pop kultúrának. Ő volt az első afroamerikai szórakoztató művész, aki elérte, hogy az MTV-nél addig mellőzött fekete bőrű előadók klipjeit lejátsszák.
A Billie Jean című dalhoz készített klip volt az áttörés, ezt követte a Beat It és a Thriller című dalok klipje.
Televíziós sikerei mellett számos nehéz tánctechnikát népszerűsített: a robot táncot, a moonwalk-ot, gondosan kidolgozott színpadi előadásaival.
Jackson több mint 300 millió dollárt gyűjtött és adományozott Heal the World Foundation nevű alapítványának, és 39 segélyszervezetet támogatott.
Más szemszögből személyes élete – beleértve változó megjelenését és viselkedését – jelentős problémákat és vitákat váltott ki, melyek rombolták a publikumban róla kialakult pozitív képet.
Michael Jackson egyike azon kevés előadónak, akit a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel.
A show zenészei és szereplői természetesen nem tudják feltámasztani a pop ikont, de a szellemét és koncertjeinek hangulatát velük újra átélhetjük!
A jól ismert slágereken keresztül a színpadon valójában a legendás Bad Tour, illetve Dangerous Tour elevenedik meg.
Jacksont a világhírű Danny Ware kelti életre, aki megdöbbentően hasonlít hangjában, mozgásában a popikonra. Hallani fogjuk a legnagyobb slágereket, mint a Billy Jean, a Thriller, a Beat It, a She’s Out Of My Live, a Man In The Mirror, a Bad vagy a Jam.
A showban Michael Jackson korábbi turnéinak eredeti tagjait láthatjuk a színpadon: két háttérvokalista, négy hangszeres zenész,Jackson négy eredeti táncosa, akik közül Sebastian Garcia és Chris Granitz részesei voltak Michael Good-bye-tour-jának.
Az érdeklődők január 15 és 19 között Szegeden, Győrben, Veszprémben, valamint Budapesten, a SYMA csarnokban láthatják a Tribute to Michael Jackson koncertet.

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!