Vaníliás mandula tej
Hozzávalók:
• 2 csésze mandula,
• 3 szem datolya,
• 2 liter víz,
• 1 teáskanál vanília (por vagy aroma).
Elkészítés: A datolyát kimagozzuk és egy egész éjszakára beáztatjuk vízbe! A 3 szem csak útmutatás, ha édesebbre szeretnénk a tejet, lehet hozzátenni többet is. A hozzávalókat egy turmix segítségével alaposan elkeverjük, majd egy tiszta konyharuha vagy akár teaszűrő (textil) segítségével átcsepegtetjük egy másik edénybe. Ezt akár kétszer megismételhetjük, hogy végeredményében tényleg selymes és szűrt tejet kapjunk!
Tipp: A tejet hűtőben tároljuk, és elkészítéstől számítva 3-5 napon belül elfogyasztandó! A mandulatej egyébként vitaminokban gazdag, erősíti a csontokat és fiatalítja, egészségesebbé varázsolja a bőrt!
• 2 csésze mandula,
• 3 szem datolya,
• 2 liter víz,
• 1 teáskanál vanília (por vagy aroma).
Elkészítés: A datolyát kimagozzuk és egy egész éjszakára beáztatjuk vízbe! A 3 szem csak útmutatás, ha édesebbre szeretnénk a tejet, lehet hozzátenni többet is. A hozzávalókat egy turmix segítségével alaposan elkeverjük, majd egy tiszta konyharuha vagy akár teaszűrő (textil) segítségével átcsepegtetjük egy másik edénybe. Ezt akár kétszer megismételhetjük, hogy végeredményében tényleg selymes és szűrt tejet kapjunk!
Tipp: A tejet hűtőben tároljuk, és elkészítéstől számítva 3-5 napon belül elfogyasztandó! A mandulatej egyébként vitaminokban gazdag, erősíti a csontokat és fiatalítja, egészségesebbé varázsolja a bőrt!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!