Rengeteg egészséges recept alapja a növényi ital, többek között szinte minden smoothie-nak, de a chia- vagy éppen zabpudingok is ezzel készülnek leggyakrabban. Emellett isteni kiegészítése a házi granolának, de készíthetők levesek, szószok és más ételek is a felhasználásával. A boltban kapható verziók azonban gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrokat vagy felesleges ízfokozókat, arról nem beszélve, hogy az áruk is sokszor irreálisan magas.
Pedig sokan „rákényszerülnek” a növényi italok fogyasztására, hiszen ez az egyik legkiválóbb alternatíva a laktóz- vagy tejérzékenyek, illetve a vegánok számára. Éppen ezért, most elhoztunk nektek 5 roppant egyszerű és finom növényi ital receptet, melyek jóval gazdaságosabbak bolti társaiknál – sőt, némelyiküknél még egészségesebbek is.
1/5 Vaníliás mandula tej
Hozzávalók:
• 2 csésze mandula,
• 3 szem datolya,
• 2 liter víz,
• 1 teáskanál vanília (por vagy aroma).
Elkészítés: A datolyát kimagozzuk és egy egész éjszakára beáztatjuk vízbe! A 3 szem csak útmutatás, ha édesebbre szeretnénk a tejet, lehet hozzátenni többet is. A hozzávalókat egy turmix segítségével alaposan elkeverjük, majd egy tiszta konyharuha vagy akár teaszűrő (textil) segítségével átcsepegtetjük egy másik edénybe. Ezt akár kétszer megismételhetjük, hogy végeredményében tényleg selymes és szűrt tejet kapjunk!
Tipp: A tejet hűtőben tároljuk, és elkészítéstől számítva 3-5 napon belül elfogyasztandó! A mandulatej egyébként vitaminokban gazdag, erősíti a csontokat és fiatalítja, egészségesebbé varázsolja a bőrt!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!