Rengeteg egészséges recept alapja a növényi ital, többek között szinte minden smoothie-nak, de a chia- vagy éppen zabpudingok is ezzel készülnek leggyakrabban. Emellett isteni kiegészítése a házi granolának, de készíthetők levesek, szószok és más ételek is a felhasználásával. A boltban kapható verziók azonban gyakran tartalmaznak hozzáadott cukrokat vagy felesleges ízfokozókat, arról nem beszélve, hogy az áruk is sokszor irreálisan magas.
Pedig sokan „rákényszerülnek” a növényi italok fogyasztására, hiszen ez az egyik legkiválóbb alternatíva a laktóz- vagy tejérzékenyek, illetve a vegánok számára. Éppen ezért, most elhoztunk nektek 5 roppant egyszerű és finom növényi ital receptet, melyek jóval gazdaságosabbak bolti társaiknál – sőt, némelyiküknél még egészségesebbek is.
2/5 Zab tej
Hozzávalók:
• 1 csésze zabpehely,
• 2 liter víz,
• 3 szem datolya (vagy ízlés szerint),
• egy kevés stevia por (opcionális).
Elkészítés: A magozott datolyát egy éjszakára beáztatjuk, majd minden hozzávalót egy turmixba teszünk, és alaposan eldolgozzuk. Egy tiszta textíliával vagy teaszűrő segítségével átszűrjük alaposan, és már készen is vagyunk!
Tipp: Hűtőben tárolva 2-4 napig fogyasztható! A zabtej kiváló kalciumforrás! Egyes kutatások kimutatták, hogy a zabtej az átlag boltban kapható tejnél jóval több kalciumot tartalmaz!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!