Isteni muskotályos szőlő vaníliás-mascarponés krémben… Sütés nélküli desszert, mely megőrzi a szőlő összes aromáját és vitaminját. És nem mellesleg látványra sem utolsó.
Hozzávalók:
- 13 db babapiskóta
- 20 dkg muskotályos szőlő
- 500 g mascarpone
- 200 ml növényi habtejszín
- 1 habfixáló
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szőlőt megmossuk, konyharuhán megszárítjuk.
Egy királytortaformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a folpack szélei 20 cm-re túlérjenek a formán.
A bélelt forma alját babapiskótával kibéleljük. Középen hosszában szőlőszemeket rakunk.
Szépen dolgozzunk, mert ez lesz a sütink teteje.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mascarponét.
A krém felét a babapiskótával és szőlőszemekkel kirakott formába simítjuk. Óvatosan szőlőszemeket nyomkodunk a krémbe. Ráterítjük a maradék mascarponés krémet, majd újra szőlőszemek következnek.
Babapiskótával beterítjük a krémet. A folpackot ráhajtogatjuk, és a desszertet egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálaláskor a felső folpack réteget lefejtjük, a tálaló tálcát ráhelyezzük, majd egy gyors, de határozott mozdulattal a szőlős mascarponés desszertet a tálcára borítjuk. A maradék folpackot is szépen lehúzzuk.
Szeletelve, további szőlővel díszítve kínáljuk.