Az Istenek ajándékai, az algák

Az Istenek ajándékai, az algák

Címlap / Életmód / Táplálkozás / Az Istenek ajándékai, az algák

Nem véletlen, hogy az algákat úgy nevezték az aztékok: az „Istenek ajándéka”. Számtalan pozitív hatással rendelkezik, felhasználási területeinek száma szinte végtelen, legyen az az elfogyasztás, pakolás, vagy egy egyszerű tengeri fürdőzés.

Mindent túlélő algák

Az algák a bolygó legősibb lakói, a tengerben élve túlélték a Földet sújtó összes katasztrófát, és máig óriási szerepük van a bolygónk és az ott élők életfolyamataira.
Képesek létezni a legnagyobb hidegben, és kibírják a legnagyobb meleget is, miközben nem csupán fotoszintetizálnak, de nagyban hozzájárultak az élővilág kialakulásához, és máig számtalan pozitív hatással rendelkeznek az emberi szervezetre nézve.

Ásványi anyagok, vitaminok

Az algáknak nagyon magas az ásványi anyag tartalmuk, mivel életük során egyfolytában átszűrik magukon a tengervizet és elképesztő koncentrációban tárolják magukban a hasznos anyagokat.
 
Ilyen például az E- és a B12 vitaminok és számtalan nyomelem, amely nélkülözhetetlen az emberi szervezet megfelelő működésének fenntartásához. Éppen ezért rengeteg betegség ellen alkalmazhatóak jó eredménnyel. 

Betegségek

Az algák rendszeres fogyasztása segíti az immunrendszerünk megfelelő működését, ezáltal erősíti a szervezetünk védekező képességét.
Ásványi anyagainak köszönhetően testünk szinte összes részének segítenek a helyes működésben, az egészség megtartásában és fiatalságunk megőrzésében.
A magas koncentrációban meglévő hasznos anyagoknak köszönhetően nem szükséges nagy mennyiséget fogyasztani belőle.

Mikroalgák

A mikroalgák olyan algák, amelyek nem a tengerben, hanem édesvízben élnek. Különlegességük, hogy a sejtfaluk is könnyen emészthető, ezért rendszeres fogyasztásuk sem terheli meg az emésztőrendszert.
Ásványi anyag és vitamintartalmuk ezeknek is hatalmas, emellett nagy mennyiségű telítetlen zsírsavat tartalmaznak, éppen ezért fogyasztásuk fantasztikus hatással van a szervezetre. 

A mikroalgák hatásai

A mikroalgákban megtalálható hatóanyagoknak köszönhetően javul a szervezetünk sejtjeink anyagcseréje, normalizálódik a vashiány, illetve a vashiányos vérszegénység, és erősödik a szervezetünk immunrendszere is.
Nem utolsó sorban pedig javul a koncentrációs készségünk és a szellemi teljesítőképességünk, valamint a mikroalgák hatására javul az általános közérzet, vagyis jobb lesz tőlük a hangulatunk.

Mindenre a megfelelőt

Széles körű felhasználási területének megfelelően számtalan készítmény létezik, amelyek az algák hatóanyagait tartalmazzák. Mindegyik más és más problémára megfelelő, alkalmazásuk előtt éppen ezért mindig érdemes kikérni szakember segítségét és tanácsát.
Megfelelően alkalmazva természetes módon lehetünk szebbek, egészségesebbek és fiatalosabbak, nem utolsó sorban pedig lendületesebbek és jobb kedvűek is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást