4 intő jele annak, hogy menthetetlenül megromlott a barátságotok

4 intő jele annak, hogy menthetetlenül megromlott a barátságotok

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 intő jele annak, hogy menthetetlenül megromlott a barátságotok

Nem minden barátság szól egy életre, még akkor sem, ha korábban ezt elképzelhetetlennek tartottad. Néha igenis rá kell szánnod magadat, hogy külső szemlélőként nézz a kapcsolatotokra és felismerd, ha menthetetlen a helyzet. Az alábbiak árulkodnak arról, hogy már nem igazán van miről beszélnetek!

Megsérti az önbecsülésedet

Egy barátnőnek az a dolga, hogy támogasson és bátorítson, melletted álljon akkor is, ha óriásit bakiztál. Természetesen meg kell mondania a véleményét, hiszen ez építő jellegű, és támogatja a fejlődésedet, de arról szó sincs, hogy meg kellene sértenie.

Mindenképpen finoman kell tálalnia az álláspontját, különösen akkor, ha te is tisztában vagy az adott problémával és a legkevésbé sem hiányzik, hogy valaki még egyet beléd rúgjon.

Gondolhatsz arra, hogy nem érdemes több időt pazarolnotok egymásra, ha a barátnőd rendszeresen nyers, durva veled, és ezt nem a te érdekedben teszi.

Már-már úgy tűnik, élvezi, hogy vakvágányra futott az életed, kicsit hatalmaskodhat feletted, illetve örül, hogy melletted jóval sikeresebb szerepben tündökölhet. Ez olyan magatartás, amit nem lehet megmagyarázni egy barátságban.

A háttérben mozgatja a szálakat

Ez főleg akkor fordulhat elő, ha többen vagytok egy bandában, nem csak legjobb barátnőkként töltitek a mindennapjaitokat.

Miről is van szó? Arról, hogy van köztetek valaki, aki mindenkinek a legkedvesebb arcát mutatja, miközben a többieket lehúzza – persze csak akkor, ha nincs jelen az adott személy.

Ők annyira ügyesen tudják mozgatni a szálakat a háttérben, hogy sokszor csak akkor jöttök rá, mi folyik, ha véletlenül egyszer nem jelenik meg, és egyeztetni tudjátok a saját álláspontotokat, illetve azt, mivel ámít benneteket külön-külön.

Teljesen egyénfüggő, ki, mit élvez az ilyen élethelyzetekben, mások megvezetésében, de ez megint csak olyan dolog, ami nem fér bele sem a barátságba, sem a haveri társaságba.

Minél előbb érdemes lépned, ha ilyen barátnőt tudsz magad mellett, mert ha kellően ügyes áskálódó, akkor akár téged is kipenderíthet a baráti körödből – pusztán azzal, hogy rossz és hamis képet fest rólad.

 

Irigy és féltékeny rád

A legrosszabb dolgok egyike mások boldogságát, sikerét irigyelni – ha lehet ezt fokozni, a barátságra kivetítve még problémásabb a helyzet. Pedig sokszor megesik ez, aminek a magyarázata nagyon is logikus.

A barátnőnk az egyik olyan személy az életünkben, akit közel engedünk magunkhoz, bepillanthat a saját életünkbe, mindennapjainkba, örömeinkbe.

Ha eközben ő rossz passzban van, vagy sokkal szerényebb életkörülmények közé kényszerül, akkor bizony előfordulhat, hogy átmenetileg irigy lesz rád.

Van, amikor ezt meg lehet beszélni a másikkal, bár egyesek úgy vélik, nem adódhat olyan helyzet, mikor megmagyarázható a barátnők közti féltékenység.

Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de az biztos, hogy nem túl jó jel a kapcsolatotokra nézve, ha azt tapasztalod, már-már semmilyen örömhírt nem oszthatsz meg vele, nehogy emiatt rosszul érezze magát.

Nem vagytok egy szinten

Olyan pont következik, amiről nem feltétlenül tehet a barátnőd, de attól még rámehet a barátságotok.

Sok élethelyzet előidézheti, hogy ideiglenesen eltávolodtok egymástól, legalábbis nem tudtok annyi tartalmas időt együtt tölteni, mint korábban. Ezt sajnos nem minden barátság bírja ki, bár úgy szól a fáma, hogy azokért nem is kár.

Lényeg a lényeg, ha felüti a fejét a kínos csend, vagy úgy érzed, nem tudtok mit mondani egymásnak, akkor ideje még lazábbra ereszteni a gyeplőt.

Időközben mindketten változtok, és nem feltétlenül egy irányba.

Lehet, hogy a nézeteitek kamaszkorban tökéletesen összepasszoltak, ám huszonévesen már nem is közelítenek. Mindig olyan barátokkal kell körülvenned magadat, akikkel kölcsönösen építitek egymás személyiségét. Ez nyilván nem adott akkor, ha közös témátok sem igazán akad.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást