Intim zóna – Szilveszter éjjel mindent szabad?

Intim zóna – Szilveszter éjjel mindent szabad?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Intim zóna – Szilveszter éjjel mindent szabad?

Van, akinek örömünnep, másnak viszont kínszenvedésekkel teli állapot a szilvesztereste. Az alkohol, esetleg a drogok oldják a gátlásainkat, viszont ezzel együtt kiszolgáltatottabbá is tesznek az érzéseinknek. Az egyéjszakás kalandok sokkal gyakoribbak, mint bármikor az év többi napján. Vajon miért?

A világ nagyjából két részre osztható a szilveszter éjszaka szempontjából. Vannak, akik már október végén asztalt foglalnak vagy jegyet vesznek az óévbúcsúztató bulira, és vannak, akik olyannyira gyűlölik az év végének még a gondolatát is, hogy ezen az estén kivételesen már hétkor ágyba bújnak, csak minél hamarabb túlessenek a kötelező ünneplésen. Valószínűleg az utóbbi csoport tagjai sem eleve szilvesztergyűlölőnek születtek, csak túl vannak már jó pár félresikerült napon.

A gond valahol ott kezdődik ezzel az ünneppel, hogy minden azt sugallja körülöttünk: ezen az éjszakán hatalmas bulit illik csapni, lehetőleg jó nagy társaságban. De ha már sikerült is túljutnunk az „elmegyünk egy diszkóba táncolni”-korszakunkon, még akkor is ott van az ismerős ismerősének házibulija, ahol a töménytelen alkoholmennyiség mellett egy csomó ismeretlen és ezzel együtt egy meglehetősen kétes kimenetelű éjszaka is garantált. Persze a kétes kimenetel nem feltétlenül rosszat jelent, egyik megszólalónk például évekkel ezelőtt egy ilyen házibuliban ismerte meg a párját. De az ellenkezője is benne van a pakliban, valószínűleg éppen azért, mert a szilveszteréjszakába mindenki más érzésekkel megy bele.

A magány elől menekültem

„Minden év lezárása az emberi élet végességével szembesít minket – mondja Felházi Anett pszichológus. – Ugyanakkor mindez éppen lehetőségeink kiteljesítésére motiválhat bennünket. Talán éppen ezért nem csoda, hogy az emberek többsége szilveszterkor tesz olyan fogadalmakat, hogy leszokik a dohányzásról, vagy hogy az új évben többet sportol. És ez sokszor azzal az érzéssel jár együtt, hogy a fogadalom megvalósítása előtti utolsó estén utoljára még mindent szabad.”  Így könnyebben megértjük, miért van az, hogy ha január elsejétől fogyókúrázni akarunk, akkor szilveszter éjszaka hajlamosak vagyunk tíz pár virslit és több szelet süteményt magunkba tömni. Ha megfogadjuk, hogy letesszük a cigit, akkor azon az utolsó éjszakán gyakran elszívunk egy dobozzal az alkohol mellé. Ha pedig az új évben mindenképpen tartós kapcsolatra törekszünk, nos, akkor előfordul, hogy a kelleténél is könnyebben ismerkedünk ezen az estén.

A teljes cikket a Családi Lap 2015 decemberi számában olvashatod el!

Szerző: Oross Veronika

VIDEO Ezzel a szájfestéssel nagyíthatod az ajkaidat optikailag

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!