Inspirálódj a kifutóról – ezek a frizurák hódítanak idén ősszel!

Inspirálódj a kifutóról – ezek a frizurák hódítanak idén ősszel!

Címlap / Stílus / Haj / Inspirálódj a kifutóról – ezek a frizurák hódítanak idén ősszel!

Igazából két fő irányzat figyelhető meg az idei őszi trendekben, ezek pedig a „tű egyenes, lenyalt” fazon és a „bocsi, nem volt időm fésülködni” stílus. Ami változatosnak mondható az a frizurák hossza, színe és formája. A továbbiakban mutatunk néhány inspiráló és hordható fazont, egyenesen az idei divatkifutókról!

Rövid, rövidebb…és kopasz?

Az igazán rövid fazonok idén kissé háttérbe szorultak, és a hosszú, egyenes haj vette át az uralmat, egészen az őszi szezonig. Most ugyanis visszatérni látszik a bubi fazon és a pixie egy teljesen új irányzata is.

Sőt, még a teljesen rövid, szinte már kopasz stílus is, ami nem kapott ugyan akkora rivaldafényt, de meg-megjelent a kifutók világában. Színek tekintetében változatos a felhozatal, a szőkéktől egészen a sötétbarna árnyalatokig fut a skála.

A rövid fazont laza fürtökkel és hullámokkal érdemes megbolondítani, míg a rövidebb frizurákat a teljesen „lenyalt” hatás jellemzi.

Ez utóbbi egyébként keveseknek áll jól, így érdemes többször is átgondolni, mielőtt bevállaljuk! Ha azonban azon szerencsések táborát képviseljük, akiknek tényleg jól áll, akkor biztosan hódítani fogunk ezzel a stílussal, legyen szó irodai- vagy utcai környezetről!

Középhosszúság

A középhosszú fazonok, mint a longbob és társai idén is nagy közkedveltségnek örvendtek, és ez az őszi szezonban sincsen másként.

Amiért egy fokkal előnyösebb választásnak tűnhet ez a stílus, mint a teljesen rövid fazon, az azért van, mert általában már kellően hosszú ahhoz, hogy összefoghassuk, ha éppen lusták voltunk aznap reggel hajat mosni.

Ugyanakkor könnyedén játszadozhatunk a kialakításával, és bónusz, hogy a középrövid fazon miatt nem annyira nehezedik el a hajunk.

Ez az egyetlen fazon, ahol a teljesen lelapult, lenyalt stílus nem hódított a kifutókon, sokkal inkább az egyenes, de hajtőnél emelt, vagy kifejezetten kócos, laza hullámos frizura volt a közkedvelt.

Színek tekintetében a szőkés és barnás árnyalatok mellett a korom feketék hódítanak a leginkább!

A hosszú még mindig divat

Persze, hogy a hosszú haj sem ment ki a divatból, csak kissé hátrébb szorult. A legnagyobb változás, ami ennél a fazonnál megfigyelhető, az a stílusa.

Itt is előnyben részesül a kócos, laza hullámos megjelenés, és a hajtőnél lelapított vonal.

Ugyanakkor a kettő ötvözete is megfigyelhető, mikor a hajtőnél egyenes, és lelapuló, a végeknél viszont kissé kócos a hatás.

Itt is érvényes, hogy a teljesen lelapult hatás viszonylag keveseknek áll jól, így érdemes egy nagyon minimális hajtőemelést belevinni az adott frizurába!

Színekben hasonlóan az első kettőhöz, itt is számos variáció közül válogathatunk, így, ha unjuk a jelenlegit, nem lesz nehéz olyat választani, ami divatos jelenleg!

Laza kontyok és társaik

Az sem baj, ha nincs kedved új frizurára váltani, vagy éppen megunod a kiengedett fazonokat!

Egyszerűen fogd össze egy gumival, csattal vagy kendővel, és kész is. Minél kócosabb, természetesebb a hatás, annál divatosabb lesz a végeredmény!

Úgy látszik idén felismerték a kifutók hajmesterei, hogy ősszel úgyis szénakazallá változik a frizuránk, így felesleges is lenne ellene küzdeni, inkább fordítsuk az előnyünkre!

Ha szeretnénk valamivel kifinomultabb hatást elérni, a fejtetőn fésüljük ki a hajat, és csak magát a copfot hagyjuk kócosan.

Ha kontyba szeretnénk tekerni, azt sem érdemes túl szorosra fogni, kivéve, ha egy hivatalos eseményen kifejezetten az elegáns stílust szeretnénk képviselni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást