Inspirálódj! Gyönyörű és praktikus előszobák

Inspirálódj! Gyönyörű és praktikus előszobák

Címlap / Otthon / Dekor / Inspirálódj! Gyönyörű és praktikus előszobák

Az előszoba sokszor méltatlanul elhanyagolt része a lakásnak, pedig ez az a hely, ami az első benyomást teszi a vendégeidre, és te is ide érkezel „haza” egy hosszú nap után. Az alábbi ötletek segíthetnek, hogy olyan légkört alakíts itt ki, ahová öröm belépni.

Szürkés-barnás szekrény

A szekrény szerű megoldás segít eltakarni a kabátokat, kalapokat és más, előszobában tárolt dolgokat, amelyek a nappaliból nézve rendezetlen benyomást kelthetnének.

Jó ötlet, hogy az előszoba más színt kapott, mint a lakás többi része, ez az érdekes szürkés-barnás árnyalat máshol valószínűleg kissé sok lenne, itt azonban érdekes színfolt, és sokkal kevésbé kényes is, mint például a fehér.

Ez utóbbi szintén plusz pont, hiszen a lekerülő cipők, kabátok, táskák gyorsan összepiszkolhatják az előszoba falát.

Cipősszekrények

Ha kedveled a minimalista stílust, vagy egyszerűen csak nagyon szűk hely áll rendelkezésedre, válassz vékony, egymásra rakható cipősszekrényeket.

Ezek egyrészt elegánsak, másrészt alig foglalnak helyet ahhoz képest, hogy milyen sok minden elfér bennük. Ha elég magasra rakod őket, akár polcként is funkcionálhatnak, és kisebb dekorációs tárgyak is kerülhetnek ide, de akár a kulcscsomód is.

A tükrök a falon nem csak a térérzetet növelik, de akkor is jól jönnek, amikor indulás előtt még egyszer ellenőrizni szeretnéd a megjelenésedet.

Laminált fal

A laminált fal nem csak új lehetőségeket nyit a dekorációk terén – hiszen nem csak izgalmas színek, hanem textúrák közül is választhatsz – hanem az ellenállóságot is javítja, hiszen sokkal könnyebb tisztítani, vagy akár lemosni, mint az egyszerű, festett falat.

Ha kiegészítőknek természetes anyagokat és natúr színeket használsz, akkor érdemes elgondolkodni egy ilyen visszafogott, mégis vidám háttérszínen, mint ez a tengerkék, mert sokkal élettelibbé, szellősebbé teszi az előszobádat.

Világítás

Nyugodtan játszadozz kicsit a világítással, főleg, ha nem sok természetes fény érkezik az előszobádba.

Ha van itt egy tükröd, akkor azt például nyugodtan körbekerítheted egy izzósorral, és a szokatlan helyekre elhelyezett fényforrások is azonnal barátságosabbá teszik a bejáratot.

Ha takarékos fényforrásokat használsz, akkor ezeket akár égve is hagyhatod a hangulatvilágítás kedvéért, ráadásul a vendégeidet is sokkal barátságosabb környezet fogadja így.

Egyszerű de nagyszerű

Néha szinte nem is kell semmi ahhoz, hogy egy ilyen apró helyiség saját hangulatot kapjon.

Itt csak a vakolatlan fal elég ahhoz, hogy izgalmas benyomása legyen az előszobának, a természetes alapanyagokból készült kiegészítők pedig csak aláhúzzák ezt az összhatást.

Ötletes, hogy a fogasok nem a falra, hanem a kalaptartó polc alá kerültek, így két sor is elfér belőlük, vagyis kétszer annyi dolgot akaszthatsz rájuk, mintha a falon lógnának.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást