Imádod a szemhéjtust? Ne feledd, a szemed formájától függ, hogyan kellene használnod

Imádod a szemhéjtust? Ne feledd, a szemed formájától függ, hogyan kellene használnod

Címlap / Stílus / Imádod a szemhéjtust? Ne feledd, a szemed formájától függ, hogyan kellene használnod

Utóbbi a nehezebb részre, hiszen sokan azt gondolják, bármilyen vonal ideális lehet, a lényeg, hogy íves legyen. Ám igazából az, hogy milyen formájú a szemed, sokkal nagyobb jelentőséggel bír a tökéletes összkép megalkotásában. Most segítünk, hogy megtaláld a hozzád leginkább illő cicaszemeket!

Távol ülő szemek esetén

Ha a szemeid egyébként is viszonylag távol helyezkednek el egymástól, egy hosszúra húzott tusvonallal csak még inkább növeled ezt a távolságot. Sminkesek szerint épp ezért érdemes neked egy rövidebb tusvonalat festened, ami minimálisan látszik csak a szemeid sarkában. Ami pedig a felső szakaszt illeti, érdemes a szemzugig kihúznod a vonalat, hogy szép keretbe foglalja, és optikailag közelebb hozza a szemeidet egymáshoz.

 

Közel ülő szemek esetén

A szemeid kifejezetten közel állnak egymáshoz? Ilyen esetben neked a sminkeddel arra kell törekedni, hogy optikailag növeld közöttük a távolságot, amire a cicaszemek nagyon jó lehetőséget biztosítanak! A szemhéjtussal érdemes kicsit hosszabb vonalat húznod, de figyelj arra, hogy ez a vonal inkább felfelé kanyarodjon, és ne oldalra, mert így szélesíti a szemed formáját is. Ebben az esetben a szemzughoz semmiképp se fess már a tussal, hiszen azzal épp közelebb hoznád őket egymáshoz.

 

Kisebb szemek esetén

Neked inkább pici szemeid vannak, és ezt szeretnéd növelni a smink segítségével? Sokan elkövetik ilyenkor azt a hibát, hogy éles feketével hatalmas tusvonalat húznak maguknak, de ezzel valójában csökkented a optikailag a méretüket. A legjobb, ha nem tussal, hanem sötétbarna szemhéjfestékkel csinálod meg a cicaszemeket, kicsit satírozva, hogy ne legyen annyira éles a kontraszt, és a füstös hatásával növelje a szemeid méretét.

 

Nagyobb szemek esetén

Ha neked kifejezetten nagy szemeid vannak, az előző pontban leírtak ellenkezőjére kell törekedned. Optikailag ebben az esetben már nem érdemes nagyítani a szemed méretén, kicsinyíteni pedig felesleges; helyette az egyensúlyt kell megtalálni. Ez azt jelenti, hogy nyugodtan húzz picit hosszabb vonalat és inkább satízrozd a szemed felső részénél a sminkedet, hogy visszafogottabb legyen, és ne egy éles vonal húzodjon a pilláid tövében. Így sokkal elegánsabb lesz a végeredmény!

 

Rejtett szemhéj esetén

A szemed és a felette lévő terület között nincs túl sok hely, mert a szemhéjad feletti bőrrész úgymond rejtett? Ilyenkor problémát okozhat az, ha nagyon vékony vonalat festessz, mert szinte alig fog látszani belőle valami. Ebben az esetben sminkesek inkább azt javasolják, hogy légy egy kicsit merész, és vastagabb, szélesebb vonalat fess, hogy biztosan felhívja a figyelmet a tekintetedre! Érdemes akár a szemed alsó részével is kísérletezni, hogy még egy kis pluszt vigyél a megjelenésedbe.

 

Mandulavágású szemek esetén

Ha a mandulához lehet leginkább hasonlítani a szemeid formáját, neked a sminkeddel elsősorban arra érdemes törekedned, hogy minél nagyobbá tedd őket! A tusvonalnál is erre kell figyelned: a legjobb, ha hosszabb cicaszemet festesz magadnak, de ezúttal ne csak a felső részt vedd figyelembe. A mandula formánál ugyanis érdemes a szemed alsó részének harmadáig is átfutni a tussal, hogy erőteljesebb és izgalmasabb hatást kölcsönözz a tekintetednek.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást