Ha imádod a kultúrát: 4 művészeti Instagram profil, amit követned kell

Ha imádod a kultúrát: 4 művészeti Instagram profil, amit követned kell

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ha imádod a kultúrát: 4 művészeti Instagram profil, amit követned kell

A nyári időszak alatt a művészet világa is kivett egy kis szabadságot – a galériák bezártak egy időre, és a gyűjtők is visszavonultak, hogy feltöltődhessenek az őszi kezdésre. Hamarosan viszont beköszönt a hűvösebb idő, és ismét megnyílnak a kiállítások és múzeumok, hogy újabb és újabb érdekességgel ismertessék meg a látogatókat. Ha szeretnél már most közelebb kerülni a művészetekhez, ezt az 4 Instagram profilt mindenképpen érdemes követned!

Maria Baibakova

Oroszország művészeti köreiben Baibakova a legjelentősebb személyek közé tartozik.

Még csak a húszas évei végén jár, de már létrehozta saját vállalkozását, a Baibakova Art Projects-et, ahol nem sokkal az alapítást követően számos kiállítás és projekt zajlott le.

Maria célja, hogy az emberekhez közelebb hozza a kortárs művészetet, miközben lehetőséget biztosít az alkotóknak arra, hogy megmutassák tehetségüket a világnak.

Szerinte érdemes alaposan utánajárni egy művész életének, mielőtt megvásárolunk tőle egy darabot, hiszen csak akkor érthetjük csak meg igazán az alkotást, ha ismerjük annak háttértörténetét is.

Baibakova életébe most te is bepillantást nyerhetsz, ha Instagramon felnézel a @baibakovart profiljára.

Ambra Medda

Ha még nem hallottál Ambra Meddáról, most ideje behoznod a lemaradásodat.

Ő a társalapítója és kreatív igazgatója a L’ArcoBalenonak, ami egy online “piactér” és közösség.

Ambra azért hozta létre ezt a virtuális világot, hogy elősegítse a kreatív dizájnerek, kurátorok, diákok és márkák együttműködését, hogy valami olyat alkossanak közösen, ami inspirál, szórakoztat és tanít.

A weboldalán tényleg minden teljesen egyedi: a szürreális asztaloktól kezdve a legszínesebb lámpákig mindent megtalálsz rajta.

Ráadásul érdekes cikkekben sincs hiány, így még inkább kiszélesítheted a művészeti látóköröd.

Ha pedig kedvet kaptál ahhoz, hogy közelebb is megismerkedj Ambrával, Instagramon keresd az @ambramedda profilt!

Casey Fremont

Casey az Art Production Fund egyik munkatársa, ami röviden egy nonprofit művészeti vállalkozás.

Az alapítók azzal a céllal hozták létre, hogy az ambiciózus, kortárs projekteken keresztül felhívják az emberek figyelmét a különböző problémákra, és növeljék a művészi világ “rajongói körét”.

A vállalkozás lehetőséget ad a fiatal alkotóknak, hogy megmutassák kreativitásukat, az elkészült daraboknak pedig olyan helyeken találnak otthont, ahol az emberek a hétköznapi életüket élik.

Ezáltal az üzenet nem csak a kiállítások látogatóihoz ér el, hanem szinte bárkihez, aki végigsétál az utcán; a változatos weboldal miatt pedig a világ bármelyik pontján meg lehet tekinteni őket fényképen.

Ha belelesnél egy művészeti munkatárs kalandos életébe, irány az Instagram és keress rá @CaseyFremont-ra!

Anita Zabludowicz

Ha a jövőben utazást tervezel az Egyesült Királyságba, a nevezetességek közül az ArcelorMittal Orbit nevezetű szobrot semmiképp se hagyd ki.

A 115 méter magas alkotás hivatalosan is Nagy-Britannia legnagyobb nyilvános művészeti darabja lett, és méreteit tekintve még az amerikai Szabadság-szobrot is sikerült leköröznie.

A tervezésében fontos szerepet töltött be Anita Zabludowicz, aki már a 90-es évek óta tevékenykedik ebben a közegben.

Körülbelül 20 éve alapította a Zabludowicz Collection-t, ami mára több mint 2000 műből áll (ezt egyébként 500 alkotó készítette), és számos kreatív embernek segített hírnevet szerezni.

Az ArcelorMittal Orbit pedig Anita életére is komoly hatással volt: azóta már 5 számjegyű olvasótáborral rendelkezik blogja, és Instragramon az @anitazart-nak is ötezer követője van!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást