Család / Életmód

8 imádnivaló kutyafajta, akiknek lehetetlen ellenállni

8 imádnivaló kutyafajta, akiknek lehetetlen ellenállni

Cocker spániel

Hűséges és ragaszkodó, a cocker spániel tökéletes játszótársa a gyerekeknek. Temperamentumos, élénk és mozgékony. Nagyon intelligens kutya, szeret játszani és könnyen betanítható. Mivel e kedves jószág igen kicsi, és „úgy néz, hogy annak nem lehet ellenállni”, a cocker spániel az idők folyamán vadászkutyából gyakorlatilag szobakutyává változott.

Cocker spániel
istockphoto

Yorkshire terrier

Sem a nála nagyobb kutyáktól, sem az idegen jövevényektől nem szokott megijedni. Gazdájához nagyon ragaszkodik. Kiváló jelzőkutya, éber, élénk, ezért érdemes már fiatalon tanítani. Nemcsak mozgásigénye, de tanulásvágya is nagy, így rendszeres mozgatást, foglalkozást igényel.

Yorkshire terrier
istockphoto

Beagle

A beagle nagyon temperamentumos, élénk és intelligens, játékos, hűséges és barátságos. A szaglása néha érdekessé teheti a sétákat, mert minden észlelt szagot követ. Könnyű utazni velük és ritkán ugatnak. Már a 3. századi krónikák is megemlítik a bretonok beagle-jét mint kiváló hajtókutyát. Közvetlen elődei a 18-19. században alakultak ki. Évszázadok során munkában edződött, igénytelen, ellenálló, szilárd szervezetű, végtelenül békés természetű.

Bichon havanese

A legnagyobb pincsi, de ennek ellenére apró termetű kutya. Szeretetre méltó, tisztaságszerető, barátságos, kedves kutya. Szőrzete rendszeres ápolásra szorul. Luxuseb, érdekes, szép megjelenése miatt az egész világon népszerű.

Bichon havanese
istockphoto

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást