Így válaszd ki mosáshoz a megfelelő öblítőt

Így válaszd ki mosáshoz a megfelelő öblítőt

Címlap / Otthon / Háztartás / Így válaszd ki mosáshoz a megfelelő öblítőt

Most akkor mi alapján célszerű dönteni?

Az öblítő kiválasztásának kérdését ugyan megtárgyalhatnánk általános érvényű kijelentések, jó tanácsok „felhasználásával”, csak éppen így a lényeg veszne el. Ugyanis ezen a területen is egyre többször figyelnek be a különböző allergiás reakciók. Sokan azt sem tudják konkrétan, hogy milyen összetevőre érzékenyek, egyszerűen csak tapasztalják az irritáció borzasztóan zavaró jelenlétét. Vagyis ami valakinek ideális, minden tekintetben, másnak kockázatot is jelenthet. Már csak ezért sem kifizetődő taktika univerzális iránymutatásokban gondolkodni.

Az illat dilemmája is nagyon különleges és abszolút egyénfüggő. Van, aki a parfümös, édes aromákért rajong, megint más nem szereti, ha a ruháknak erősebb az illatuk. Egyik sem jó vagy rossz, ráadásul mind a kettő gondolatmenet teljes mértékben életszerű. Tehát ezen a téren sem lehet pálcát törni egyik vagy másik elképzelés felett.

Manapság ráadásként, hogy tényleg ne legyen annyira egyszerű a helyzet, egyre több az olyan típusú ruhadarab, aminek a mosásához nem javasolják az öblítő használatát. Szóval még erre is érdemes odafigyelni, mert egy kis figyelmetlenség nyomán nagyon kellemetlen következmények is születhetnek.

Mennyire lényeges cél a kiadósságra való törekvés?

Nagyon is! Alapvetően minden vegyi anyaggal kapcsolatban ez az az irány, ami a lehető legjobb felé tart. Eleve minél kevesebb kell egy vegyszerből, annál gazdaságosabb egyrészt, másrészt annál koncentráltabb a hatóanyag tartalma. Úgyhogy nem elég, hogy a kiadósság egyet jelent a takarékoskodással, még a hatékonyságot sem érheti kritika. Ami mindennek tetejében az első mosás után nyilvánvalóvá válik.

Ha egy öblítőtípus nagyon bevált az évek során, akkor általában jó ötlet kitartani mellette és legfeljebb időnként az illatán változtatni. A váltásnak megvan az a kockázata, amire fentebb már utaltunk, tehát előbukkanhatnak olyan váratlan allergiás reakciók, amikre tényleg nincsen magyarázat. Ugyanakkor a gyártók egyre több olyan alternatívát is piacra dobnak, amikről már kiindulásként tudható, hogy zöld jellemvonásokkal büszkélkednek, és antiallergének. Vagyis az alkalmazásuk nemes egyszerűséggel nem generálhat semmiféle allergiás kirohanást. Ez már csak azért is nagyszerű hír, mert így kockáztatás nélkül lecserélhető a jelenleg használt típus, és kipróbálható valami nagyon új, valami nagyon más, amiben ott van a még jobbá válás ígérete.

Mindennek tetejében ma már valóban egyre elterjedtebb az a tendencia, hogy mind kevesebb és kevesebb elegendő az öblítőből, azaz ami eddig is sokáig kitartott, eltartott, az még tovább tehet jó szolgálatot.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást