Így tanítsd meg kisgyermekedet önállóan enni

Így tanítsd meg kisgyermekedet önállóan enni

Címlap / Életmód / Család / Így tanítsd meg kisgyermekedet önállóan enni

Numnum kanál – miben más, mint egy átlagos műanyag kanál?

Minden gyermek életében eljön a pillanat, amikor meg kell próbálnia először önállóan étkezni. Ehhez a legtöbb szülő hagyományos műanyag evőeszközt ad kisgyermeke kezébe, azonban számára még korántsem olyan természetes fogása és használata, mint egy gyakorlott, nagyobb gyereknek. Ekkor jön képbe a numnum kanál.

A numnum kanál különleges kialakításának köszönhetően jóval könnyebben felveszi és megtartja az ételt. Ebben lapos felülete és különleges felülete segít. A numnum kanál szettben két darab kanál található, amely közül az első a kezdő gyermekeknek készült, így gödröcskés felülete a hígabb püréket tartja meg, míg a második, csatornás kialakítású kanál már a haladó szinten lévő gyermekeknek ajánlott és sűrűbb pürékhez javasolt.

Mindemellett a kanál felülete is sokkal inkább bababarát, mint a hagyományos kanálé, ugyanis speciális anyagának köszönhetően semmilyen veszéllyel nincs a csemete egészségére, illetve felülete a rágcsálós korszakát élő apróságok fájó ínyét is nyugtatja.

Numnum kanál – Hogyan működik?

A numnum kanál, mint korábban említettük, szettben kapható és két evőeszközt tartalmaz. Az első kanál használata rendkívül egyszerű, ugyanis a gyermek csupán belemártja a hígabb pürébe és a gödröcskés felület egy falatnyi ételt tart meg. Ehhez a gyermek bárhogy tarthatja az evőeszközt, ugyanis használatához nem szükséges a kanalazó mozdulat ismerete. 

Amint a gyermek már magabiztosan használja az első, gödröcskés kialakítású kanalat, jön a következő lépés: a második numnum kanál! Ez az evőeszköz csatornás kialakításánál fogva a sűrűbb pürék elfogyasztásához javasolt. Ahhoz, hogy megtartsa az ételt már szükséges egy merítéshez hasonló mozdulat. Miután már ezzel a kanállal is megfelelően és magabiztosan tud enni, a gyermek készen áll arra, hogy egy műanyag kanállal, önállóan próbáljon meg enni.

Numnum kanál – ezek az előnyei!

A numnum kanál legnagyobb előnye, hogy megkíméli a gyermeket attól a felesleges stressztől, amikor először próbál műanyag kanállal enni az etetés után. Ők ugyanis még nem sajátították el a merítő mozdulatot, illetve az evőeszköz helyes tartását, ezért az étel a legtöbbször kilötykölődik egy hagyományos kanálról, mire eljutna a gyermek szájához. A numnum kanál használatával azonban az ételt a gyermek nem tudja leönteni a kanálról, így már az első használat során képes vele étkezni. Speciális anyagának köszönhetően pedig a gyermek szervezetébe semmiféle káros anyag nem jut, sőt, még az íny fájását is enyhíti.

A numnum kanál tehát remek elődje a hagyományos kanalaknak, amikor szeretnénk, hogy gyermekünk már megtanuljon önállóan enni. Az károsanyagmentes evőeszközhöz érdemes beszerezni egy károsanyagmentes étkészletet is, amelyre megfelelő megoldást nyújthatnak a bambuszból készült tányérok, poharak és később kanalak is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást