Tényleg nehezebb fogyni az alacsony lányoknak

Tényleg nehezebb fogyni az alacsony lányoknak

Címlap / Életmód / Egészség / Tényleg nehezebb fogyni az alacsony lányoknak

Minél kisebb vagy ugyanis, annál kevesebb energiára van szüksége a szervezetednek az egészséges működéshez, ami magyarra lefordítva annyit jelent, hogy kevesebbet ehetsz mind a súlytartáshoz, mind a fogyáshoz, mint a magas lányok. Nem elég, hogy nem érjük el a legfelső polcot a szupermarketben, még ilyenekkel is meg kell küzdenünk – a világ igazságtalan.

Azt már régóta tudjuk, hogy a hízékonyság és a fogyásra való hajlam rengeteg mindentől függ: az aktivitásod szintjétől, a hormonjaidtól, az alvási szokásaidtól, a kezdő súlyodtól – és sajnos a magasságodtól is. Igazságtalannak tűnhet, de sajnos így van, a magasság egy olyan faktor, ami befolyásolja, hogy milyen gyorsan repülnek rólad a kilók, és ha alacsony vagy, akkor nem is a te javadra.

A képhez tartozó alt jellemző üres; Igazságtalanság-de-sajnos-igaz-tényleg-nehezebb-fogyni-az-alacsony-lányoknak.jpg a fájlnév

Az igazság az, hogy ha ugyanannyit eszel, mint egy magasabb barátnőd, és egyébként minden más faktorotok stimmel (egyikőtöknek sincs például hormonbetegsége, és mindkettőtök, tegyük fel, félig-meddig jó alvó), akkor a barátnőd többet ehet majd, mint te, ha fogyni akartok. Ez nem azért van így, mert az alacsonyabb lányokat az ág is húzza (bár néha pontosan így tűnik), hanem azért, mert az alacsonyabb magassághoz kevesebb kalóriafelhasználás is jár, ami, ha belegondolsz, logikus: egy kisebb testet kevesebb kalóriába kerül működésben tartani, mint egy magasabbat.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást