A ravioli az olasz „pasta”-k királya, egy tipikusan házi tészta, amit különböző finom töltetékkel szoktak megtölteni. Sütőtökkel elkészítve finom semleges, de édeskés ízvilágot kapunk, amit önmagában de köretként is fogyaszthatunk.
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
só, víz
Hozzávalók a töltelékhez:
80 dkg sütőtök
5 dkg erős sajt
5 dkg pirított zsemlemorzsa
1/2 dl tejszín
1 teáskanál zsálya
só, bors
citromlé
Elkészítés:
A feldarabolt, kimagozott sütőtököt sütőben süsd meg, majd húzd le a héját, vágd kockákra és keverd el a töltelék többi hozzávalójával. A tészta hozzávalóit gyúrd össze, majd a tésztát nyújtsd ki és vágd félbe. Az egyik lapra egymástól egyenletes távolságra kanalazd a tölteléket, majd borítsd be a másik tésztalappal, és nyomkodd körbe a sütőtökhalmok körül. Derelyevágóval szeleteld fel a töltött tésztát, és forró, sós vízben főzd meg.