Ideje lábakat kopaszítani! Ezek a legjobb szőrtelenítési módszerek

Ideje lábakat kopaszítani! Ezek a legjobb szőrtelenítési módszerek

Címlap / Stílus / Test / Ideje lábakat kopaszítani! Ezek a legjobb szőrtelenítési módszerek

Nőként mindannyiunknak meggyűlik a baja a kósza szőrszálakkal, amiket rendszeresen el is kell távolítanunk, és erre sokféle módszer létezik. Olvass tovább és megtudhatod, hogy hogyan teheted hatásosabbá az eredményt, vagy milyen új módszert próbálj ki a tartósan sima és puha bőrért!

Borotválj másképp

A borotva nem maradhat ki a sorból, hiszen sokszor húz ki minket a bajból, ráadásul ez a legelterjedtebb módja a szőrtelenítésnek.

Arról viszont kevesen tudnak, hogy a borotválást hogyan lehet a legtökéletesebben kivitelezni. Ha teheted és van időd, akkor a folyamat előtt mindig radírozd le az adott testrészt.

Ez eltávolítja a felesleges hámsejteket és segít kinyitni a pórusokat, így a borosta is később lesz érezhető.

Ezután a borotvahab vagy a tusfürdő helyett használj olajat a borotválkozáshoz – baba olaj vagy a kókuszolaj a legjobb választás.

Ez biztosítja a kellő síkosságot, miközben ápolja az igény bevett bőrfelületet, ráadásul a borotva pengéje is tovább marad éles!

Cukorpaszta, a csodaszer

A cukorpasztát és a cukorgyantát nem szabad összekeverni.

A cukorgyanta hagyományos gyanta, amihez cukrot adnak, ez azonban sokszor okoz irritációt.

A cukorpaszta sajátossága az, hogy természetes módon, cukorból és vízből készül, ami egyáltalán nem allergizál.

A paszta nem a bőr felszínén dolgozik, hanem folyékonysága révén könnyen bekerül a pórusokba és a szőrszálakat szinte kiemeli onnan – nem roncsolva azokat.

A massza ezenfelül összegyűjti az elhalt hámsejteket, a bőr így különösen selymes és hidratált marad hetekig.

Mivel a cukorpaszta egy képlékeny anyag, ezért külön technikát alkalmaznak a pasztával való szőrtelenítésre, így jobb, ha ezt egy profi kozmetikusra bízod.

Hő alapú szőrtelenítés

Az epilátorhoz hasonlít, azonban hosszú távon sokkal jobb hatást érhetsz el vele.

Ez a szőrtelenítési módszer a hőtranszfer elvén működik, ami azt jelenti, hogy használat közben hőpulzus éri a szőrt, ami a felszínen leválik, majd a hő továbbhalad a szőrhagyma felé, ami a növekedésért felelős.

A hatás minden használattal egyre eredményesebb, és pár hónap alatt segít megszabadulni a szőrszálak akár 70 %-ától is.

Ráadásul bármilyen bőrtónus és szőrszín esetén is alkalmazható, ellenben a lézeres eljárással, így nyáron is könnyedén használhatod!

Lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés a legjobb megoldás akkor is, ha rövid és hosszú távon szeretnél megszabadulni a gondot okozó szőrszálaktól. Az első kezelés után már akár két hónapig is élvezheted a sima bőrt, majd a következő kezelés után négy hónapig, és így tovább.

A lézeres szőrtelenítés során a lézer a szőrtüszőt felrobbantja, így végleg el is távolítja azt.

A szőröd minden kezelés után lassabban fog nőni, ezért körülbelül két év alatt juthatsz a folyamat végére, de a hatás cserébe egy életen át tart.

Azt fontos tudnod, hogy a lézerfényt csak a sötét szőrszálak képesek teljesen elnyelni, és a fény égési sérüléseket okozhat sötét, vagy napbarnított bőrön, így mindenképp kerülnöd kell a szoláriumot és a napfényt a kezelés idején és után is.

Ez a módszer egyébként fájdalommal is jár, de azt minden igazi nő tudja, hogy a szépségért meg kell szenvedni, ezért mi csak annyit mondunk, hogy: hajrá és kitartás! 🙂

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást