Ez az idei ősz 12 legtrendibb színe – Így hordjuk!

Ez az idei ősz 12 legtrendibb színe – Így hordjuk!

Címlap / Stílus / Divat / Ez az idei ősz 12 legtrendibb színe – Így hordjuk!

A legtöbb nő őszi ruhatárában biztosan dominálnak az olyan tradicionális színek, mint a fekete, ónszürke vagy barna. Általában ilyen színűek a táskák és a csizmák, a téli kabátok és a nadrágok. Érdemes elrugaszkodni kicsit a berögzült komor árnyalatoktól, és kreatív fantáziával használni a merészebb tónusokat. Az élénkebb színek használata nem csak kiemeli az egyéniséget a tömegből, hanem a színterápia elvei alapján a kedélyállapotunkra is kedvezően hat.

Leszámolás a szokásos sötét őszi színekkel

A Pantone színskála által meghatározott idei őszi árnyalatok nagyban eltérnek a sztereotip szezonális színektől. Összességében vibráló, életteli színekről van szó, amik az őszi borongós időben is energiával töltenek fel. Lássuk most sorban a legmenőbb tizenkét árnyalatot:

A Red Pear (Vörös Körte) egy érzéki, gesztenyebarnába forduló burgundi árnyalat.
A Valiant Poppy (Merész Pipacs) a rőtpiros elegánsan csábító variánsa.
A Nebulas Blue (Nebuló Kék) emlékeztet az iskolai égszínkék köpenyekre, de annál tisztább tónusú.
A Ceylon Yellow (Ceyloni Sárga) a gingko sárgától kicsit haloványabb, őszi kertekre emlékeztető szín.
A Martini Olive (Olajzöld) a khaki-nek egy méltóságteljes és fénylő árnyalata, valóban olyan, mint a száraz Martinibe pottyantott olajbogyó színe.
A Russet Orange (Sárgásbarna Narancs) leginkább egy érett narancs tónusára emlékeztet, nem hivalkodó és kellemes földszín.
Az igazi kék árnyalat az Ultra Violet (Ultraibolya) néven képviselteti magát, és leginkább egy dúsan virágzó, szaturált és tömény levendulára hasonlít.
A Crocus Petal (Krókusz Szirom) a pasztellszíneket is beemeli az idei trendbe. Légies árnyalatú fagylalt lila színt takar.
Anőies vonalat a Mellow Rose (Halvány Rózsa) jeleníti meg, amely egy púderesen finom opálrózsaszín árnyalat.
A Limelight (Halvány Lime) egy fakó, sárgászöld tónus, amely nagyszerűen passzol minden komplementer színhez.
A Quetzal Green (Szuruku Zöld) egy mély árnyalatú türkiz, amiben a kék dominál.
A Pink Peacock (Pink Páva) egy erőteljes és drámai, ugyanakkor vidám színű rózsaszín, amely már-már magentába fordul át.

Ez az idei ősz 12 legtrendibb színe - Így hordjuk!

Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Ez az idei ősz 12 legtrendibb színe - Így hordjuk!

Képek: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Variáld át a saját egyéniségedre!

Az amerikai Pantone cég által megszabott színkód csak tájékoztatásul szolgál, és nem kötelező szolgalelkűen követni.

Csak azért nem érdemes megfelelni az aktuális színtrendnek, mert azt a luxus haute couture kifutókon előírták. Ha találsz olyan helyettesítő árnyalatot, ami jobban illik az egyéniségedhez, csak kísérletezz bátran.

Ezt a kereskedelmi és tömegdivat vezető tervezői is így gondolták, mert az őszi és téli kirakatok tele vannak olyan színpompás ruhadarabokkal, amelyek merészen vagy kevésbé konform módon eltérnek az éves Pantone szabványtól.

Így a ceyloni sárga helyett választhatsz egy mustár- vagy okkersárga stóla-sapka-kesztyű szettet, mert idén az nagyon menő. Az olajzöld helyett bőven megteszi a katonai khaki világosabb árnyalata, mert most az is egy felkapott szín a felsőruházatban. Fekete kabát helyett részesítsd előnyben ezt a színt.

Ha túl hivalkodó számodra a sötétpink, emelj le a polcról egy bordót, mert az idén sem ment ki a divatból. Egy vérvörös vagy bordó hosszított ing tuti nyerő az őszi bulikon. Ha hordasz leggings-t, akkor optimális, ha egy füstszínűt vagy drappot választasz a fekete és szürke helyett. Az ugyanis semleges árnyalatú, és mind a meleg földszínekkel, mind a hideg égszínekkel harmonizál.

A táskák, övek és bokacsizmák terén is lehetsz egy kicsit fantáziadúsabb. Ami nyáron közkedvelt volt, az átkúszott az őszi és téli trendbe is, így tehát a szolid óarany és az ízléses antikolt ezüst bokacipők és bakancsok jó választásnak bizonyulnak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást