Divat / Stílus

Hogyan válasszuk ki az ideális félcipőt?

Hogyan válasszuk ki az ideális félcipőt?

Cipővásárlás – elsődleges szempontok

A cipők kiválasztásának szempontjai egyénenként eltérhetnek, hiszen más és más életvitelt folytatunk és az ízlésünk is eltérő. Vannak azonban olyan örök érvényű irányelvek, amelyek segíthetnek abban, hogy jó döntést hozz.

A cipőket általában az egyes szezonokra vesszük meg, így mindenekelőtt az adott szezon időjárását kell figyelembe vennünk. Aztán ott van a fazon kérdése. Ezt általában úgy érdemes kiválasztani, hogy az alkalomhoz is igazítjuk. Például egy elegáns eseményre senki nem vesz fel tornacipőt. A fazon egyébként nagyban meghatározza a komfortérzetet is, habár ma már tulajdonképpen a legtöbb minőségi lábbeli hozza a magas kényelmi szintet.

Végül fontos, hogy a cipő igazodjon stílusunkhoz, személyiségünkhöz, hiszen csak így tudjuk beilleszteni szettjeinkbe. 

Milyen félcipők vannak a piacon?

A cipőpiacon jelenleg szinte nincs olyan igény, amelyre ne találtak volna ki megfelelő lábbelit. 

Ott vannak például a tipikusan sportos megjelenésű félcipők, amelyeket hétköznapi utcai cipőként tartunk számon. Ezek között a hagyományos, lapos, illetve a magasított talpú darabok egyaránt megtalálhatóak. Az utóbbi csoport cipői különösen vonzó megjelenést biztosítanak, hiszen kiemelik az alakot. 

A tornacipő fazonú darabokban rendkívül könnyű léptekkel járhatunk, ezek a legtöbb hétköznapon megállják a helyüket. Hordhatóak az iskolába, munkába menet is.

Aztán megemlíthetőek a “papucs-cipő” jellegű darabok is. Ezek már a melegebb tavaszi időben hasznosíthatóak leginkább. Könnyen szellőznek és nagyon gyors a fel- és levételük.

Bármelyik mellett is döntesz, a legtöbb színárnyalatban megtalálod őket. A LifeStyleShop webáruház női cipői között még számos más típusú lábbelivel is találkozhatsz, s akár egyszerre beszerezheted az éves cipőszetted! 

Neves márkák kollekciói

Ma már alapvető elvárás a cipőkkel szemben, hogy strapabíró legyen, vagyis ne legyen probléma velük egy hónap viselés után. Ha minőségi lábbeliket szerzünk be, az valóban hosszú távú befektetés lesz.

Szerencsére néhány márkanév megjegyzése is sokat segíthet neked ebben. A Rieker, a Bugatti, a Caprice, a Converse, a Devergo, a Gabor, a New Balance, a Tamaris, a Tom Tailor vagy a Zaxy kollekciónak darabjai garantálják a minőséget és a kényelmet! 

Látogasd meg a LifeStyleShop webáruházat, ahol még több és több márkás termékkel találkozhatsz!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást