5 húsvéti játék az egész családnak

5 húsvéti játék az egész családnak

Címlap / Otthon / Dekor / 5 húsvéti játék az egész családnak

Rohamosan közeleg a húsvét és a nagy családi összejövetelek ideje. Ilyenkor összegyűlik a család, egy helyen van mindenki, azaz indulhatnak a szuper játékok! Ha gyerek van a háznál, akkor nem telhet el a húsvéti hosszúhétvége valamilyen játékos program nélkül, azaz jobb, ha már most előre tervezel egy kicsit és megszervezel néhány családi játékot, amivel nem csak szuperül elüthetitek az időt, de a gyerekeket is kreatívan lefoglalhatjátok. Lássuk a legjobbakat!

Családi bowling

Ha van kert vagy valamilyen szabad terület, ahol tudtok játszani, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a családi bowlingot.

Nem kell hozzá más, mint nagyjából egyforma méretű konzervek, amiknek a tetejét levágjátok, lefújjátok különböző színes festékekkel, majd ha van, akkor bowling golyókkal, ha nincs, akkor pedig labdákkal csapatokban versenyeztek, hogy ki tud többet eldönteni.

Ez a játék nem csak azért jó, mert egyszerű, de azért is érdemes kipróbálni, mert a kicsiktől a nagyokig az egész család egyszerre részt vehet benne.

Tojásvadászat egy kis extrával

Ha eddig is szerveztetek tojás-vagy édességvadászatot a kertben vagy a közeli parkban a gyerekeknek, akkor ideje egy kicsit megbolondítani a játékot.

Ha ez eddig nem volt a porondon, akkor pedig miért ne kezdhetnétek egy kis extrával?

Az édességek és a hímes tojások mellett rejtsetek el különböző izgalmas feladványokat és apró tippeket is a gyerekeknek, hogy még izgalmasabb és egyedibb legyen a vadászat.

Hidd el, nem csak ők fogják élvezni, de te is, hiszen ettől annyira izgalomba jönnek majd, hogy nem is akarják majd abbahagyni a játékot!

Hogyan csináld?

Az is elég, ha színes papírokat rejtesz el különböző helyeken, amik összekapcsolódnak, de egyszerűen minden zsákmány mellett is lehet valamilyen extra feladat, amit a játék alatt teljesíteni kell!

Tematikus puzzle

Ha több a kisiskolás gyerek a családban, akkor érdemes olyan játékokkal lefoglalni őket, amit nem csak élveznek, de tanulhatnak is belőle.

Erre egy nagyon egyszerű, mégis nagyszerű lehetőség a puzzle, amit szuperül alakíthatsz szinte bármilyen alkalomhoz, aktuálisan épp a húsvéthoz.

Nincs más dolgod, mint beszerezni különböző színes papírokat, különböző méretű tojás formákat vágni belőle, majd kisebb darabokra darabolni őket.

A feladat pedig egyszerű, ki rakja össze az összes tojást a leggyorsabban? Lehet verseny, de akár egyedül is játszhat vele az, akinek épp kedve van!

Csapatversenyek

Ha sokan vagytok, akkor alakítsatok ki csapatokat és játsszatok izgalmas sorversenyeket!

Figyeljetek, hogy mindenhol ugyanannyian legyetek, egyenlően osszátok el a kicsiket és a nagyokat és mindenképp legyen egy bíró is, aki a győzteseket hirdeti majd.

Sorverseny feladatokra számos opció létezik, de ha már a húsvétnál járunk, akkor miért ne lehetne mindez tematikus?

Szerezzetek be kisebb méretű tojás alakú színes lufikat, töltsétek meg őket vízzel, csomózzátok be, majd jöhet mindenki kezébe egy kanál, és utána már biztosan ismerős a dolog.

Ügyesség és gyorsaság rendetlenség és ételpazarlás nélkül.

Hát nem szuper?

Tojásfestés

Elég klasszikus húsvéti elfoglaltság, természetesen a mi listánkból sem maradhat ki a tojásfestés!

Nem kell persze mindig a megszokott, jól bevált ötleteket alkalmazni, idén próbáljatok ki egy új módszert.

Nagyon szép márvány hatású tojások készülhetnek például különböző körömlakkok és víz vegyítéséből is, amiben az a jó, hogy nem is kell nagy kézügyesség, elég csak belemártani a színes vízbe a tojásokat, a végeredmény pedig ilyen csodálatos lesz!

Egy másik szuper megoldás, ha nem akartok a tojásokkal bajlódni, a lufifestés!

Fújjatok fel színes lufikat, szerezzetek fehér festéket és dekoráljátok ki a lufikat úgy, mintha tojások lennének!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást