Kalóriaszegényebb változatban készítettem el ezt a sokak által kedvel ételt. Csirkemell filét, kevés olajat, és sovány tejfölt használtam. Így is nagyon finom lett.
Hozzávalók 10 palacsintához:
A tésztához:
- 3 tojás
- 150 g liszt
- 3 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
A töltelékhez:
- 35-40 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- édesnemes paprika
- olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 kis paradicsom
- 1 kiszöldpaprika
- 2+1 dl sovány tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, az apróra vágott zöldpaprikát és paradicsomot. ½ dl vízzel felöntjük. Felforraljuk, majd belekeverjük a felkockázott csirkehúst. Sózzuk, borsozzuk. Csinálunk egy jó kis paprikást.
Kikeverjük a palacsintatésztát, majd egy kis pihentetés után megsütjük a palacsintákat.
Ha a hús megpuhult, akkor a levéből kiszedjük, apróra vágjuk.
2 dl tejfölt összekeverünk egy evőkanál liszttel, és besűrítjük a hús levét. Ebből a tejfölös mártásból 2-3 kanálnyit az apróra vágott húshoz keverünk.
A mártásos apróra vágott húsból kiskanálnyit a palacsinták közepére halmozunk. A palacsinták 2 oldalát felhajtjuk, és feltekerjük őket. Tűzálló tálba sorakoztatjuk a feltekert palacsintákat.
Nyakon öntjük őket a tejfölös mártással, ráhalmozzuk a maradék tejfölt.
200 fokos sütőben jól átforrósítjuk a hortobágyi húsos palacsintát.
Tálaláskor kis tejföl pöttyökkel díszíthetjük.