5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 5+1 horrorfilm, aminek sztoriját a való életből merítették

1/6 Az apáca

2018-ban jött ki Az apáca című horrorfilm, ami a Démonok között egyik kísértetét tette meg főszereplővé. A sztori 1952-ben játszódik Romániában, ahol egy elfeledett apátságban eltűnik egy apáca, miközben egy másik öngyilkosságot követ el. A Vatikán egy papot és egy fiatal apácát küldj a helyszínre, hogy derítsék ki, mi történt, ott viszont egy felébresztett démonnal kell megküzdeniük.

A történetet valós események ihlették. 2005-ben Romániában egy pap megölte az egyházközösség egyik fiatal tagját. Úgy vélte, a nőt megszállta egy démon, mivel furcsán viselkedett: nevetett és sikítozott, ezért ördögűzést hajtottak végre rajta, ám a nő nem élte túl. Mint kiderült, Maricica valójában skizofréniával küzdött, az apácákat és a papot pedig hosszú időre börtönbe zárták, de nem ismerték be hibájukat.

2/6 A sikoly

A 90-es években jelent meg a Sikoly című horrorfilm, amelynek sorozatgyilkosa egy álarcot viselő személy volt, és sorra gyilkolta le az egyik iskola diákjait.

A valóságban az Egyesült Államokban, még a 90-es évek elején került sor egy szörnyű tragédiára. Öt egyetemi diákot öltek meg, a rendőrség pedig hosszú ideig kereste a gyilkost, ám ő folyton kijátszotta a hatóságokat. Egy évvel később a rendőrségnek sikerült megtalálnia Daniel Harold Rollingot, akit halálbüntetésre ítéltek, noha bizonyítottan mentális betegséggel küzdött.

Az ő története ihlette meg a Sikoly film karakterét és történetét.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást