Kikapcsolódás / Szórakozás

5+1 horrorfilm, aminek történetét és szereplőit a valóságból merítették

5+1 horrorfilm, aminek történetét és szereplőit a valóságból merítették

Az apáca

2018-ban jött ki Az apáca című horrorfilm, ami a Démonok között egyik kísértetét tette meg főszereplővé. A sztori 1952-ben játszódik Romániában, ahol egy elfeledett apátságban eltűnik egy apáca, miközben egy másik öngyilkosságot követ el. A Vatikán egy papot és egy fiatal apácát küldj a helyszínre, hogy derítsék ki, mi történt, ott viszont egy felébresztett démonnal kell megküzdeniük.

A történetet valós események ihlették. 2005-ben Romániában egy pap megölte az egyházközösség egyik fiatal tagját. Úgy vélte, a nőt megszállta egy démon, mivel furcsán viselkedett: nevetett és sikítozott, ezért ördögűzést hajtottak végre rajta, ám a nő nem élte túl. Mint kiderült, Maricica valójában skizofréniával küzdött, az apácákat és a papot pedig hosszú időre börtönbe zárták, de nem ismerték be hibájukat.

A sikoly

A 90-es években jelent meg a Sikoly című horrorfilm, amelynek sorozatgyilkosa egy álarcot viselő személy volt, és sorra gyilkolta le az egyik iskola diákjait.

A valóságban az Egyesült Államokban, még a 90-es évek elején került sor egy szörnyű tragédiára. Öt egyetemi diákot öltek meg, a rendőrség pedig hosszú ideig kereste a gyilkost, ám ő folyton kijátszotta a hatóságokat. Egy évvel később a rendőrségnek sikerült megtalálnia Daniel Harold Rollingot, akit halálbüntetésre ítéltek, noha bizonyítottan mentális betegséggel küzdött.

Az ő története ihlette meg a Sikoly film karakterét és történetét.

Psycho

Ed Gein szörnyű tettein rengeteg horrorfilm és könyv alapszik, így például Hitchcock Psychója vagy a Texasi láncfűrészes is.

Előbbi egy férfiről szól, aki édesanyjával motelt üzemeltet, ám a megszálló vendégeket folyamatosan legyilkolja, mígnem kiderül, hogy anyja már rég halott, és ő skizofréniával küzd. Utóbbi egy texasi farmról szól, ahol egy mániákus gyilkos öli meg azokat, akik betévednek a környékre, miközben családja még segít is neki benne.

Ed Gein, egy világhírű gyilkos ihlette ezeket a történeteket. A férfi nehéz gyerekkort élt meg, anyja és apja is bántalmazta, testvérével pedig egészségtelen kapcsolata volt. Amikor felnőtt, rengeteg gyilkosságot követett el, ám végül nem tartóztatták le mentális betegségei miatt, hanem inkább egy elmegyógyintézetbe küldték.  Végül rákban halt meg.

Még 3 horrorfilm a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást