5 hordhatatlan divattrend 2018-ra – Ki fogja ezeket felvenni?

5 hordhatatlan divattrend 2018-ra – Ki fogja ezeket felvenni?

Címlap / Stílus / 5 hordhatatlan divattrend 2018-ra – Ki fogja ezeket felvenni?

Tudjuk, hogy a divat nem csak az utcákra készül, hanem művészet, önkifejezési forma is. Fejet is hajtunk a nagy divatmárkák előtt, amikor valami lenyűgözőt alkotnak a kifutókra, még akkor is, ha nyilván nem tudjuk elképzelni, hogy az adott szettben szaladjunk le a kisboltba. De az alábbi trendekkel mégis úgy érezzük, hogy túl messzire hajították azt a bizonyos követ…

Átlátszó ruhák

Lehetnek sejtelmesek és játékosak, és biztosak vagyunk benne, hogy az idei trendekbe be is fognak kerülni, csak nem úgy, ahogyan azt a divattervezők feltétlenül elképzelték. Néhány kifutón ugyanis gyakorlatilag fehérneműben járkáltak a modellek, éppen csak egy függönyt tekerve maguk köré.

Nem azt mondjuk, hogy színpadon nem néz ki jól, de el tudja valaki képzelni, hogy egy ilyen szoknyában szálljon fel a 7-es buszra? Arról nem is beszélve, hogy az ilyen szoknyákhoz a divatguruk mindig kötött pulóvert álmodnak meg.

Már csak a megfelelő időjárást nem tudjuk elképzelni ehhez a párosításhoz…

Tüll

Mire gondolhatott a költő?

Mert hogy a tüll visszatér, azzal nincs semmi bajunk, az idei divat amúgy is nagyban merít a ’90-es és korai 2000-es évek hangulatából, amikor a farmerdzseki-tüllszoknya-torna cipő összeállítás nem is volt olyan hajmeresztő. Legalábbis a Brognano modelljének viseletéhez képest biztosan nem.

Arra tudunk gondolni, hogy akartak valami újat mutatni, ezért még régebbre, mondjuk I.Erzsébet angol királynő legendás gallérjáig, aztán azt mondták maguknak: jó lesz ez, csak álmodjunk nagyobbat!

Jó is lett, csak éppen a kifutóra, nem a valódi világba.

 

Élő kiállítás

Jó dolog, ha az embernek van kedvenc művésze, de nem biztos, hogy mindannyiunknak eszébe jutna őt hordani is.

Donatella Versace-nak eszébe jutott, és a ’90-es éveket idéző kezes-lábasait ezzel a csavarral próbálta eladni nekünk.

A Vogue címlapok Andy Warhol-féle újragondolásával díszített ruhák egyikét egyébként Kaia Gerber viseli. Éppen azt, amelynek egyik mintáján a Vogue címlapján a modell édesanyja, az ifjú Cindy Crawford látható.

Ez mondjuk szerintünk is megható, de hacsak nem lehet rendelni az overálból olyat, amelyiken a saját anyukánk van a Vogue borítóján, inkább kihagynánk a lehetőséget.

Gonosz mostoha

A csillogó, diszkókorszakot idéző ruhák visszatérnek az éjszakába!

Csak azt nem tudjuk, a Gucci miért gondolta úgy, hogy ezt a lehető legkevésbé kívánatos formában lenne érdemes megtenniük.

Mindenesetre modelljüket egy meseországi Abba-koncertre induló gonosz mostohának öltöztették, ha pedig hozzátesszük, hogy mindez a tavaszi-nyári kollekció része, akkor azt is hozzá kell tennünk, hogy a bulit valószínűleg a Jégkirálynő szervezi.

+1 A buborékfej

Na jó, most egy kicsit gonoszak leszünk, mert ez már tényleg az a kategória, amikor teljesen egyértelmű, hogy a tervező Gucci nem mindannapi viseletre szánta a gyöngyökből kirakott… hát, nem is tudjuk mit… kiegészítőt?

Mi is látjuk, hogy mindez a művészi szabadság jegyében történik, és el is kell ismernünk, hogy ilyet még nem láttunk, de belőlünk kihozta a trypophobiát, szóval tényleg, nagyon köszi, Gucci.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!