Hogyan válasszunk sütőt?

Hogyan válasszunk sütőt?

Címlap / Otthon / Háztartás / Hogyan válasszunk sütőt?

Beépíthető vagy különálló?

Az, hogy hogyan válasszunk sütőt, elsősorban egyéni preferenciák függvénye. Kis konyhákban nagyon jó ötlet beépíthető variációban gondolkodni, viszont ehhez nyilvánvalóan szükséges a megfelelő bútor, amibe könnyen, praktikusan beépíthető, beszereltethető a kiszemelt készülék. Ha a hely nem számít, mert akad belőle bőven, akkor természetesen a különálló típusok is nagyszerűek.

A méretek pontos megállapítása mindenkor prioritást élvez! A saccolás, a körübelüli felmérés nem játszik! Egy kicsike kis tévedés, néhány milliméteres elvétés már elegendő a galibához, szóval ezt nem ildomos megkockáztatni.

Amennyiben villanytűzhely a kiválasztott abban az esetben a háztartás villanyellátását mindenképpen kifizetődő taktika felülvizsgáltatni, hogy biztosan elbírja-e a pluszban rákötött sütő üzemeltetését. Szerencsére napjainkban könnyedén bővíthető a rendszer, amennyiben ez a lépés elengedhetetlen a sikerhez.

Gáz vagy villany?

Az igazság az, hogy talán pár éve még vitásnak, nehezen eldönthetőnek számított ez a dilemma, de mára jóformán eldőlt a kérdés. Ha csak az energiatakarékossággal összefüggő elvárásokat vesszük górcső alá, akkor is magától értetődő, hogy a villany, azaz az elektromos sütő a jobb választás. Természetesen ez alól kivételt képezhetnek azok a háztartások, ahol a gázos kialakítás az, ami adott. De még ekkor sem elvetendő ötlet kombinált sütőben gondolkodni, így azért a villany előnyei is kiaknázhatóak.

A légkeverés nélkülözhetetlen funkció?

Lehet nélküle sütni, ez tény, viszont nem érdemes! A közbenjárásával ugyanis minőségi változás érhető el az elkészített ételremekek ízében, milyenségében, állagában.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást