Hogyan tartod a telefonod? Ezt árulja el az agyad működéséről

Hogyan tartod a telefonod? Ezt árulja el az agyad működéséről

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogyan tartod a telefonod? Ezt árulja el az agyad működéséről

A bal agyfélteke a jobb fülhöz kapcsolódik

Becslések szerint a világ lakosságának 95 százalékánál a bal agyfélteke domináns, és itt található a nyelvi kompetenciákért és beszédért felelős központ. Ezek az emberek a mindennapi életben jellemzően a jobb kezüket használják gyakrabban, például ezzel írnak, rajzolnak – vagyis a bal agyfélteke dominancia általában jobbkezességgel jár.

A kísérlet során megfigyelték, hogy az emberek 70 százaléka a jobb kezébe fogja, és a jobb füléhez tartja a mobilját telefonálás közben, és hogy a legtöbb bal agyfélteke domináns ember is hasonlóan tesz.

A jobb agyfélteke a bal fülhöz kapcsolódik

Ugyanakkor a jobb agyfélteke domináns emberek nagyobb valószínűséggel használják a bal kezüket, és teszik a bal fülükhöz a telefonjukat.

Hogy az agyfélteke dominancia fontosabb, mint a kézdominancia, abból tudható, hogy a bal agyfélteke dominánsok akkor is hajlamosak a jobb fülükhöz szorítani a telefont, ha a jobb kezükkel éppen csinálnak valamit.

Dr. Michael Seidman szerint ezek az eredmények sokat fognak segíteni nekik az agy nyelvi központjának feltérképezésében.

Nincs kapcsolat a daganatok és a mobiltelefon között

Dr. Seidman azt is megjegyezte, a kísérlet egy újabb bizonyíték arra, hogy nincs összefüggés az agydaganat kialakulása és a mobiltelefonok között.

Mivel az emberek túlnyomó többsége a jobb oldalon használja a készüléket, a betegségeket is ezen az oldalon kellene többször felfedezni, de a rákos betegeknél nagyjából egyenlő arányban fordulnak elő daganatok a jobb és bal agyféltekében.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást