Hogyan szárítsd tökéletesre a göndör tincseket?

Hogyan szárítsd tökéletesre a göndör tincseket?

Címlap / Stílus / Haj / Hogyan szárítsd tökéletesre a göndör tincseket?

A göndör fürtök sok nőnek okoznak problémát, pedig megfelelő gondoskodás és begyakorolt technika mellett ebből a hajtípusból a legkönnyebb szalonszerű megjelenést varázsolni.

Mikor menj fodrászhoz?

Ha göndör a hajad, nagyon fontos, hogy három-négyhavonta valóban ellátogass a fodrászodhoz. Ez nem csupán azért lényeges, mert a göndör szálak gyengébbek az egyenesnél, s emiatt könnyebben megtörnek, hanem mert pár hónap után már rengeteget változik a frizurád.
Ha azt tapasztalod, hogy a tincsek folyamatosan összetekerednek, sőt, szó szerint összeragadnak, miközben egyáltalán nem mutatnak esztétikus képet, akkor itt az ideje, hogy elmenj a fodrászodhoz.

Milyen frizurát vágass?

A göndör hajúak számára nem igazán előnyös a teljes frufru, legfeljebb az elválasztott frizurához érdemes kérned oldalfrufrut, de ekkor is számolnod kell vele, hogy folyamatosan külön kell beszárítanod.
A frufrukérdésnél sokkal fontosabb a réteges vágás, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a tincsek szépen omoljanak alá. Emellett tudnod kell, hogy a klasszikus, hosszú, göndör frizura hátulról „V” alakot formál, tehát középen a leghosszabb a haj, oldalra és előre haladva fokozatosan rövidülnek a szálak.

Hogyan óvd?

Mint írtuk, a göndör frizura szerkezetileg gyengébb társainál, emiatt különösen gondos ápolást igényel. Ironikus, de pont ezt a hajtípust nem szabad rendszeresen vasalni, ettől ugyanis nagyon elvékonyodnak, sőt, akár ki is hullhatnak a szálak.
A festéssel ugyancsak érdemes csínján bánni, a szerkezet végett sajnos nem csak a hőhatás, hanem a kémiai reakciók is előbb fognak nyomot hagyni a göndör tincseken.

Hogyan ápold?

Ha nem fested túl gyakran és nem vasalod állandóan a csodás göndör tincseidet, akkor nem lesz szükséged extra ápolásra, de a szokásos samponozáson felül kénytelen leszel egy jó minőségű balzsamra és egy öblítést nem igénylő hajvégápolóra beruházni. Ez nem csupán az egészséges szálak végett fontos, hanem azért is, mert köztudottan a göndör szálakat a legnehezebb mosás után kibontani.
Nedvesen nagyon óvatosan bánj a hajaddal, sose dörzsöld a törölközővel és pláne ne tépkedd. Felejtsd el a hajkeféket, számodra a legideálisabb egy ritkább fogú, de jó minőségű fésű.

Hogyan szárítsd?

Nedvesen fésüld ki a hajadat, majd vékony rétegben oszlass el némi hajhabot a szálakon. Fontos, hogy ezután már ne fésülködj, csupán a fejedet hajtsd előre és törölköző segítségével, vagy a nélkül óvatosan nyomkodd felfele a tincseket, így a maradék felesleges víz is távozni fog.
Ahhoz, hogy tökéletesen mutasson a göndör hajad, szükséged lesz egy olyan hajszárítóra, amin diffúzor, avagy tárcsa található. Továbbra is hajtsd előre a fejedet, majd a tárcsás hajszárító segítségével emelgesd felfele, a hajtövek felé a szálakat. A végeredmény csodásan egyben maradt, rugalmas, látványos tincsek, és természetesen dús frizura.

Milyen praktikákat vethetsz be?

– Sokak szerint akkor a legszebb a göndör frizura, ha magától szárad meg. Valóban különleges tud lenni a nyári, szélfútta verzió és az is biztos, hogy természetesebb hatást kelt, mint a tárcsával szárított göndör haj. Ezt a verziót is érdemes kipróbálnod, de tudnod kell, hogy az éjjel szárított haj esetében nem fognak olyan szépen együtt maradni a tincsek.
– A változatosság kedvéért olykor érdemes a hajtöveket normál hajszárítóval megszárítanod, majd összefognod a hajadat, így az arcod vonalában egyenes, onnantól lefelé göndör lesz a végeredmény.
– A nagyon göndör tincsekkel bírók kísérletezgethetnek a fonással is, az így száradó haj némileg veszít a kunkorodásából, cserébe viszont nagyon szépen, napokig tartja a fonatok nyomát.

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!