Hogyan készítsünk fonott korona frizurát?

Hogyan készítsünk fonott korona frizurát?

Címlap / Stílus / Haj / Hogyan készítsünk fonott korona frizurát?

Nem újkeletű ez a “fejőlány” frizura, évszázadok óta hordják így a hajukat a nők.

Nem ok nélkül ennyire közkedvelt viselet – egyszerű és praktikus frizura, amit kevesebb mint 10 perc alatt elkészíthetsz magadnak. Ha elég ügyes vagy, akkor ezt a laza bohém frizurát különleges alkalmakra is bevállalhatod, elegáns megjelenés mellé is.

Amire szükséged lesz az egy hajkefe, két hajgumi, néhány hajcsatt és hajlakk. Frissen mosott hajjal nehéz elkészíteni, ezért csak másnapos hajon próbáld.

1. Készíts oldalválasztékot, majd fond be lazán a copfot és a végét kösd be hajgumival.

2. Az elején fond lazán, majd ahogy haladsz lehet egyre szorosabb. Ez azért fontos, hogy a fonatot könnyen körbe tudd tekerni.

3. Ez után kedved szerint tekerd körbe a fonott “koronát” és rögzítsd csattokkal. Próbáld ki hogyan áll jól neked. Ha nem elég hosszú a hajad, akkor kisebb ívben tudod csak feltekerni. Ha elég hosszú a hajad, akkor fonott hajpántod is lehet.

4. Ha kész, fújd át hajlakkal, hogy időtállóbb legyen. Ha jól rtögzítetted csattokkal, akkor egész nap tartani fog a frizura.

További tippek:

– Két copfba is fonhatod a hajad és így is tekerheted hátulról előre a hajad. Készíthetsz két kisebb kontyot, vagy egyetlen duplafonatos “koronába” is csavarhatod.

– Ha sikkesebb szeretnél lenni, fonj a fonatba egy színes zsinórt, ami talál az öltözetedhez.

– Ha félig kiengedett hajat szeretnél, fond be kétoldalt elől a tincseidet és fogasd össze hátul egy hajgumival.

– Külömleges alkalmakra a hajfonat egyik tincsét fújd be csillámmal vagy lemosható festékkel, és így fond be. Különleges hatása lesz!

Tekintsd meg alábbi fonott korona frizurákról szóló képgalériánkat!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást