Hogyan egyszerűsítsd az életed 5 lépésben

Hogyan egyszerűsítsd az életed 5 lépésben

Címlap / Életmód / Egészség / Hogyan egyszerűsítsd az életed 5 lépésben

Néha egyszerűbb életről álmodozol? Szeretnél egy olyan életstílust, amely időt és teret enged, ahol van időd a valóban fontos dolgokra?

Saját magad irányítod az életedet, ezért ha akarod, lehet mozgalmas vagy egyszerű életed. Íme öt változás, mely élvezeteket, kevesebb stresszt és a kipihentebb önmgadat hozza el.

1. Rendrakás otthonodban

A rendetlenség stresszkeltő.
Nézz körül otthonodban egy pillanatra. Vannak olyan dolgaid, amelyeket hónapok, sőt évek óta halmozol és ha kidobnád, egy pillanatra se éreznéd a hiányukat? Akkor dobj ki minden kacatot, teremts teret otthonodban az igazán szükséges dolgoknak.
Rendezd át a zsúfolt szobákat
Ha állandóan belebotlasz egy bútordarabba, vagy egy szőnyegbe, ideje új helyet keresni neki. Nincs bosszantóbb, mint az útban levő kanapé vagy az ágy sarka. Legyen tér a szobákban levő belépésnél és a bútorok között.
Ajándékozd el, amire nincs szükséged
Nézd át az összes szekrényedet, és dobd ki vagy ajándékozd el azokat a cuccokat, amelyeket már biztosan nem fogsz használni. Ha az elmúlt években nem hordtad, esély van rá, hogy soha nem fogod.
Tisztaság a lelke mindennek
Ahogy figyelsz arra, hogy tiszta és ápolt külsőd legyen, a lakásod is ugyanezt kell tükrözze. A rendetlenség feszültséget és lehangoltságot kelt.

2. Rakj rendet az elmédben

Frissítsd elméd napi meditációval
Napi csupán 10 perc meditáció segít megtalálni a nyugalmat. Létezik néhány egyszerű módja a meditációnak. Ülj egyenesen a földön egy párnán, vagy egy széken. Végy mély lélegzetet és lélegezz ki lassan. Ereszd szabadjára gondolataidat.

Használj feladat-listákat

Ha feladatok sokasága vár ránk, úgy érezhetjük minden egyszerre szakad ránk. Ilyenkor hajlamosak vagyunk idegesek lenni, és legtöbbször semmit se tudunk tökéletesen teljesíteni. Ezért szükséges listát vezetni az aznapi feladatokról, hogy szép sorban minden feladatnak eleget tudjunk tenni.

3. Töltödj fel energiával, ne lemerülj

Hagyd abba a válogatás nélküli tévénézést
Figyeld meg mennyi időt töltesz el a tévé előtt. A passzív szórakozások elvonják belőled az energiákat. Tervezd el, hogy mit szeretnél megnézni aznap, és csak arra a műsorra szakíts időt. Gondolj bele, mennyi szórakoztató dolgot tehetnél ha nem a képernyőt bámulnád. Egy jó könyv, egy kellemes kézimunka vagy szépségápoló este is várhatna rád.

Ne tölts időt olyanokkal, akik elvonják az energiádat
Vannak úgynevezett energivámpírok az életedben? Ők azok, akik krónikusan szeretnek panaszkodni, nehéz velük kommunikálni és állandóan letörik a kedvedet. Ha vannak ilyen ismerőseid, korlátozd a velük eltöltött időt. Látni fogod, hogy az életed továbbfut megszokott zavartalanságában, anélkül, hogy valaki lelki szemetesládája lennél.

4. Lassíts

Egy időben, csak egy valamit csinálj
Nem vagy számítógép, hogy multitasking feladatokat végezz. Egyszerre szoktál mindent csinálni és úgy érzed semmi se lesz tökéletes? Bár a nők kifejezetten jól tudnak egyszerre több mindent végezni, jó lenne néha lelassítani és egyszerre csak egy dolgot végezni.

Kezdj el relaxáló tevékenységeket végezni (jóga, tai chi, tánc, stb.)

Az intenzív fizikai hobbik leszedik az agyadban a pókhálókat. Amikor mozogsz és semmin sem gondolkodsz, az elméd kiürül és felfrissül. Nem hiszed? Csak próbálj ki egy sportot, amitől megremegnek az izmaid és úgy érzed majd tőle, mintha az elméd kicserélődött volna. A csendes tevékenységek, mint a festészet, kézimunka is lekötnek és lelassítanak.

5. Időtöltések

Szánj időt minden héten azokra, akik igazán fontosak számodra. Ne sajnálj időt arra, hogy a természetben kikapcsolódj. Mindig “legyen időd” jól érezni magad.

Vezesd be életedbe ezt az öt egyszerű lépést, és körülötted megnyugszik minden. Szükség van elménknek a gondolkodásra és álmokra. Senki sem lehet kreatív, és nem valósíthatja meg álmait, ha el van zárva és zsúfoltak a mindennapjai.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást