Hogy tényleg tanuljon vele! 4 hasznos fejlesztő applikáció gyerekeknek

Hogy tényleg tanuljon vele! 4 hasznos fejlesztő applikáció gyerekeknek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Hogy tényleg tanuljon vele! 4 hasznos fejlesztő applikáció gyerekeknek

A kicsik odavannak a táblagépekért, hiszen a színes-hangos-mozgó alkalmazások szinte az összes érzéket lefoglalják, és sikerélményt is biztosítanak a legkisebb erőfeszítés nélkül. Pont ezért igényelnek nagyobb kontrollt a szülőktől! Ha jól akarsz választani, a Swimburn Egyetem kutatójának, Dr. Kaufmannak a szempontjai iránymutatóak lehetnek. Úgy véli, a gyerekeknek való fejlesztő appoknak négy alapvető tulajdonsággal kell bírniuk: biztosítsanak aktív tanulást, vagyis a válaszadáshoz legyen szükség összetett, konstruktív gondolkodásra. Kössék le a gyerekeket, de ne a feladatot övező körítéssel, hanem magával a feladattal. Legyenek szociális jellegűek, vagyis lehessen őket többen is játszani. Következzen tehát néhány igazán hasznos alkalmazás!

Mesekönyvek – BOOKR Kids

Egy könyvesboltnyi mese gyerekeknek, akik még nem tudnak olvasni, vagy azoknak a lurkóknak, akiknek ez a kedvenc hobbijuk (3-11 éves korig). 

A hangoskönyv-jellegű applikáció már azért is viszi a pálmát, mert olyan nagy színészek tolmácsolásában hallhatjuk a meséket, mint Reviczky Gábor vagy Básti Juli.

Ezen felül a szöveg kijelöléssel követi a hangot, a kicsi tudni fogja, éppen hol tart a történet, és az illusztrációk mozognak, beszélnek, életre kelnek a mese folyamán.

A sztorikhoz interaktív játékok is tartoznak, a könyvtárból pedig igazi klasszikusokkal tölthetjük fel a virtuális könyvespolcot. Benedek Elek, Zelk Zoltán, Gerald Durell – mindenki megtalálja a kedvencét.

Te írod a történetet! – FableScapes 2

Nemcsak mások meséit ismerheti meg a kisgyerek, hanem megírhatja a sajátját is!

Ez az applikáció kreativitásra és a fantáziavilág bátor használatára ösztönzi a kicsiket a történetalkotáson keresztül.

A mesék világának számos klasszikus szereplője közül válogathatnak, akiket egyedi tulajdonságokkal, jellemvonásokkal vértezhetnek fel.

Ők választják a helyszínt, a karaktereket, a történéseket, és saját meséjük a szemük előtt valósul meg, ráadásul másoknak is lejátszhatják azt.

Előkészítő – Sulira fel!

Az alkalmazás 3-6 éves kicsiknek készült.

Célja, hogy játékos keretek között felkészítsen az iskolára és ezzel segítse a magabiztos iskolakezdést.

A feladatok öt főbb részképességet fejlesztenek és vizsgálnak, amikről mérhető eredmények, értékelések születnek.

Így az anyuka vagy apuka ismerni fogja a gyerek eredményeit, és tudni fogja, hol tart a kicsi a fejlődésben, mik azok a képességek, amikkel még szükséges foglalkozni, mielőtt beülteti őt az iskolapadba.

Zongoratanulás – PianoMan

Nekem már csak álom marad, hogy megtanuljak zongorázni – a furulya olcsóbb és kisebb volt, így én azt tanultam kiskoromban, pedig a zongora sokkal-sokkal menőbb.

Most bármelyik kisgyereknek megvalósulhat ez az álma, mert az alkalmazással nemcsak ütögetni lehet a billentyűket, hanem komplett darabokat is meg lehet tanulni!

A képernyőn kis golyók jelzik, hogy melyik hangot kell leütni, és a fenti sávban pedig azt is láthatjuk, milyen hibaszázalékkal játszottuk le a darabot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást