Párkapcsolat / Szerelem

10 jel, hogy a randi appok rossz hatással vannak a mentális egészségedre

10 jel, hogy a randi appok rossz hatással vannak a mentális egészségedre

Elvileg azért vannak, hogy szórakozzunk, de a társkereső oldalak és applikációk sokszor inkább frusztráltabbá teszik használóikat, mint boldogabbá. Ha már érezted úgy, hogy eleged van belőlük, nem vagy egyedül és lehet, hogy itt az ideje, hogy egy kis szünetet tarts. Ha az alábbi tíz pontból legalább öt illik rád, az azt jelenti, hogy a randi appok rossz hatással vannak a mentális egészségedre és eljött a detox ideje.

Ez alapján ítéled meg magad

Valakivel match-eltél, esetleg csetelgettél, sőt már találkoztatok is és neked úgy tűnt, hogy jól mennek a dolgok, aztán mégis eltűnt? Ez nagyon rossz hatással van az önbizalomra, az ember értéktelennek érzi magát, ha a másik még arra sem volt képes, hogy egy üzenetet küldjön, miért nem szeretné folytatni az ismerkedést. Fontos, hogy ne ez alapján ítéld meg magad, hiszen ez már mindenkivel előfordult. 

Photoshoppolod a fényképeidet

Egy kép többet mond ezer szónál és a nők hajlamosak ezügyben kicsit túlzásba esni. Ha száz fotó közül választod ki a legelőnyösebbeket és azokat is editálod, az már gond. Igen, az Instagram influenszerei is módosítják a fotóikat, velük viszont nem találkoznak sokan. Ha a fotód nem fedi a valóságot, a randipartnered csalódott lesz, így ez sosem jó taktika. 

Rettegsz az „élőben találkozástól”

Egy első randi akkor is idegölő lehet, ha nem vagy biztos abban, hogy jó ötlet találkozni az illetővel, de adsz neki egy esélyt, akkor pedig pláne, ha még sokat is vársz a találkozástól, mert online ígéretesnek tűnik a jelölt. Ha egy-egy randi előtt komolyabban szorongsz, az sosem jó jel. 

Eldobhatónak érzed magad

Ha éppen készülsz depresszióba esni amiatt, hogy többen visszautasítanak, jusson eszedbe, hogy Tinderen átlagosan csak a match-ek 50 százalékánál alakul ki a felek között párbeszéd. Az is kétségbeejtő lehet, ha megnézed a felhozatalt és úgy látod, rengeteg csinos lány van fent az oldalon, így elkezded esélytelennek látni magad.

Már akkor izgulsz, ha belépsz

Ha már akkor liftezik a hasad, amikor belépsz a társkereső appodba és nem a kellemes izgatottságtól, hanem kellemetlen idegességtől, akkor itt az ideje, hogy egy időre töröld magad onnan. 

Komoly nyomást érzel magadon

Főleg az introvertált, csendes és magának való emberek számára nagy kihívás egy társkeresőn jelen lenni, hiszen ez nagyon kívül esik a komfortzónájukon. Ha úgy érzed, túl nagy rajtad a nyomás emiatt, tarts szünetet.

Paranoid vagy randi előtt

A sok komolytalan jelölt után nem könnyű ugyanolyan pozitívan állni a sokadik randipartnerhez, de ha már ott tartasz, hogy az illető több éves Facebook posztjai között kutakodsz, akkor az már egy kicsit sok. 

Túlérzékennyé váltál

Amennyiben kezded úgy érezni, hogy mindenki visszautasít, megbánt és személyesen támad, jusson eszedbe, hogy ez sosem neked szól. Lehet, hogy neked írt valamit az illető, amivel megbántott, de valójában csak a saját frusztráltságát fogalmazta meg, hiszen nem is ismer téged!

Már mindenkit ugyanolyannak látsz

Ha naponta annyi arcot tesz eléd az applikáció, hogy csak gépiesen húzogatod őket jobbra-balra, töröld le a telefonodról, mert semmi értelme nincs annak, amit csinálsz.  

Úgy érzed, csak az idődet vesztegeted

Ha már feladtad a reményt, hogy találsz magadnak valaki a társkeresőn és már csak megszokásból lógsz rajta, inkább töltsd az időd valami tartalmasabb dologgal és ha hiányzik, bármikor visszaregisztrálhatsz rá. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást