Párkapcsolat / Szerelem

5 ok, hogy paranoiás vagy azzal kapcsolatban, hogy a párod esetleg megcsal

5 ok, hogy paranoiás vagy azzal kapcsolatban, hogy a párod esetleg megcsal

Szépen hangzik, hogy hallgass a megérzéseidre, de ha olyan túlgondolós típus vagy, mint én, nagyon nehéz követni ezt a tanácsot, mert nem tudhatod, hogy mikor kell tényleg gyanakodnod, vagy mikor jár feleslegesen az agyad olyan dolgokon, amiken nem kellene.

Az alábbi 5 ok pontosan az utóbbi kategóriához tartozik – ha úgy érzed, a párod nem hűséges hozzád, először vedd sorra az alábbi lehetőségeket, mert lehet, hogy teljesen alaptalan a félelmed.

1. Bizonytalan vagy, és nincs önbizalmad

Ha saját magaddal nem vagy rendben, hiába várod, hogy megbízz a párodban, nem leszel rá képes, minden sarkon leselkedő veszedelmet látsz majd, hiszen azt hiszed, hogy jobbat is kaphatna nálad. Ráadásul nem is kell feltétlenül olyan dologra gondolni, ami a saját magadba vetett hitet gyengíti: bizonytalanságot okozhat egy rossz munkahelyi helyzet, egy szeretted elvesztése, vagy egészségügyi problémák is.

2. Csaltak már meg a múltban

Ha egyszer már játszotta el a bizalmadat valaki, akiben vakon megbíztál, az bizony később is veled marad, mindegy, mennyire szavahihető a jelenlegi párod. Hiszen valaha a másikról is ezt hitted, nem?

Fontos viszont, hogy a múltbéli problémáidat ne vetítsd ki a jelenlegi szerelmedre, és ha mégis úgy érzed, emiatt vagy bizonytalan, beszélj róla a pároddal.

3. Kevesebbet szexeltek

A párkapcsolat elején nyilvánvalóan le sem tudtok szállni egymásról, és a szexuális életetek kalandos és izgalmas. Csakhogy minden kapcsolatban eljön az a pont, amikor némi aszályos időszak köszönt be az intimitás területén, amit könnyen lehet úgy értelmezni, hogy a másik már nem kíván minket, főleg akkor, ha nekünk igényünk lenne a több szexre. Ez is kommunikációval oldható csak meg – ha téged zavar a helyzet, jelezd, és tudni fogod a reakcióból, hogy mennyire kell aggódnod.

4. Több időt töltetek külön

Ha a partnerednek zűrös időszak köszöntött be a munkájába, sok a tanulnivalója, vagy a családi problémák elszólítják tőled, könnyű arra asszociálni, hogy csak kerül téged, és kifogásokat keres. Ha emiatt vagy bizonytalan, próbálj meg szervezni közös programot akkorra, amikor tudod, hogy a másik ráér – így a fizikai távolságot legalább le tudod győzni kettőtök között, a többi pedig már rajta is múlik.

5. A párod eltávolodott tőled

Ijesztő lehet, ha életed szerelme egyszer csak távolodni kezd tőled, és több külön időre, térre van szüksége a kapcsolattól. Természetes, hogy ilyenkor rögtön a megcsalásra gondolsz, pedig könnyen lehet, hogy semmi köze a dolognak az egész helyzethez. Előfordul, hogy valakinek olyan a személyisége, hogy néha elhúzódjon, és visszabújjon a saját csigaházába – először próbáld megérteni, hogy miért viselkedhet így, és beszéljetek a helyzetről, hogy megnyugtasd magad.

Képek forrása: Wavebreakmedia/Depositphotos.comWavebreakmedia/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást