10 híresség, aki csak 40 éves kora után lett rendkívül sikeres

10 híresség, aki csak 40 éves kora után lett rendkívül sikeres

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 10 híresség, aki csak 40 éves kora után lett rendkívül sikeres

A neurotikusabbak számára a születésnapok csupán arra emlékeztetnek, hogy egy újabb év telt el, és a legmerészebb álmaik és törekvéseik csak még távolabb kerültek. Rengeteg példa van azonban arra, hogy nem vagy mindenen túl, mire betöltöd a 30-at, sőt! Számtalan eset bizonyítja, hogy 40 felett is van még szakmai téren is dolgunk a világban. Íme néhány híres ember, aki 40 éves kora után lett rendkívül sikeres.

Ray Kroc

Ray Kroc turmixberendezés-ügynökként ismerkedett meg a McDonald testvérekkel, és 52 évesen vásárolta meg a McDonald’s-ot. A cseh származású üzletember gyermekként zongorázott, tizenévesen zeneműboltot nyitott a barátaival, és később fagylaltárus lett, nem sok sikerrel. A McDonald’s-ot viszont ő tette a világ legsikeresebb gyorsétterem-láncává.

 

Henry Ford

Henry Ford 45 éves volt, amikor 1908-ban megalkotta a forradalmian új T-modellt. A nevét viselő, gépkocsikat gyártó céget máig az ő leszármazottai vezetik.

 

Charles Darwin

Charles Darwin életének nagy részét magának való természettudósként élte. Apja orvosnak szánta, de ő nem bírta végignézni az érzéstelenítés nélkül végzett műtéteket, így otthagyta az orvosi egyetemet, majd teológiát tanult. 1859-ben, 50 éves korában a „fajok eredete” elméletével örökre megváltoztatta a tudományos közösséget.

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást