Te hiszel a Nagy Ő létezésében a sok kicsi ő világában?

Te hiszel a Nagy Ő létezésében a sok kicsi ő világában?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Te hiszel a Nagy Ő létezésében a sok kicsi ő világában?

Fáradhatatlanul keresed az Igazit? Esetleg minden jelentkezőre azt hiszed, hogy benne megtaláltad? Örök kérdés, hogy vajon tényleg létezik-e a sors által nekünk szánt társ, vagy csak össze kell csiszolódni egy megfelelő férj-alapanyaggal? Most arra keressük a választ, létezik-e a Nagy Ő! Olvasóinkat kérdeztük meg a témáról, akik ki is fejtették a véleményüket. Ha neked is vannak izgalmas gondolataid, írd meg nekünk kommentben!

Betti, 30, feleség, anya és webdesigner

„A férjemet még a gimi alatt ismertem meg. Már akkor éreztem, hogy egy hullámhosszon vagyunk, és nemcsak a szerelmet, de egy igaz barátot is találtam benne.

Lehet, hogy idő közben elsétált mellettem néhány közepes és kicsi Ő, sőt, néhány potenciális nagy Ő-jelölt is, de arra már nem reagált a radarom!

A Nagy Ő-t mi tesszük igazán naggyá azzal, hogy tiszta szívvel képesek vagyunk őt szeretni, elfogadni, és kitartani mellette, ha pedig ugyanezt kapjuk tőle is, akkor jöhet az örökkön-örökké!”

Adri, 28, tanárnő

„Szerintem abban az értelemben van Nagy Ő, hogy minden ember életében egyszer eljön a legnagyobb szerelem, ami a leghevesebb érzelmeket hozza ki belőle.

Erre viszont nem lehet egy életet, családot alapítani, tervezni, mert a legnagyobb lebegés, rózsaszín köd után jön általában a legnagyobb mélypont. Szóval, ami legjobban felemel, az tör össze a leginkább.

Van viszont egy másik Nagy Ő, akire építeni lehet, aki megadja azt az érzelmi biztonságot, amire szükségünk van, aki az igazi társunk, gyerekeink apja lesz. Ez a két nagy ő a legritkábban esik egybe az én véleményem szerint.”

Lilla, 29, sportoktató

„Szerintem nem létezik.

Minden korszakunknak megvan a maga állapota, és ehhez keresünk méltó párt.

Persze az nagyon jó, ha valaki hosszan kitart mellettünk, és nem csak megszokásból vagyunk együtt.

De a tartós kapcsolat titka mindig az, hogy tudjunk együtt változni!”

Kriszti, 24, marketinges

„Lehet, hogy csak az elmúlt idők rossz tapasztalatai mondatják velem, de az elmúlt időszakban egyre inkább azt érzem, hogy csak kicsi ők vannak

A pasik nem gondolkodnak igazán hosszú kapcsolatokban, és ha szóba is kerül a házasság, azt sem végleges dologként kezelik. Szóval klasszikus értelemben már nem hiszek a Nagy Ő-ben, vagyis az Igaziban, aki mellett egy életen át kitartunk, és aki mellettünk is kitart. 

Persze lehetnek kísérők, akik hosszú ideig mellénk szegődnek, de az igazi nagyságot talán érdemesebb inkább magunkban keresni – vagyis az egyetlen biztos pontban az életünkben.”

Kitti, 27, divattervező

„Beugratós kérdés, mert a válasz szerintem attól függ, hogy megtaláltad-e már.

Korábban határozottan úgy gondoltam, hogy több „Igazi” létezik, és inkább az időzítésen múlik, hogy egy kapcsolat örökre vagy csak egy bizonyos időre szól.

Aztán mióta „Rá találtam”, tudom, hogy előtte csak kis ő-kkel találkoztam, akik nem érhetnek fel hozzá.

Ő sem hibátlan, hiszen senki nem az, de minden hibáját elfogadom, sőt szeretni is tudom őket, éppen ez teszi „Naggyá”.”

Bori, 39, újságíró

„Számomra ez a kérdés valahogy nem stimmel. Nagy Ő meg kicsi ő?

Szerintem, ez megalázó nemcsak a volt „kicsiőkre”, de magunkra nézve is. Vannak igazi, mély kapcsolatok, amiknek lehet többféle kimenetele, rossz vagy jó.

És vannak komolytalanok, amik nem is kapcsolatok, inkább csak kalandok. Ha kapcsolatról beszélsz, akkor annak úgy indulsz neki, hogy megtaláltad, akit kerestél, nem? Ezért szerintem mindenki lehet Nagy Ő az elején.”

Te kivel értesz egyet?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást