Rendszeresen hallhatjuk, mennyire fontos a szervezetünk egészségének megőrzése szempontjából, hogy gyümölcsöket és zöldségeket is nap mint nap fogyasszunk. Ez azonban még nem elegendő: az sem mindegy, milyen formában tesszük, hiszen bizonyos eljárásokkal sokat veszíthetnek a bennük található értékes vitaminokból és ásványi anyagokból.
VIDEO Nagy éves horoszkóp 2025: így alakul az éved személyes és munkahelyi fronton
Téglásy Flóra és Dohoczki Tamás, a Lényeg Juice Bar tulajdonosai viszont olyan nyers, hidegen préselt leveket kínálnak, amelyek elkészítési technikájuknak köszönhetően ugyanolyan egészségesek és tartalmasak, mintha csak beleharapnánk egy friss, bio zöldségbe vagy gyümölcsbe.
Milyen indíttatásból és mikor döntöttetek úgy, hogy juice bárt nyittok?
Tomi: Mindketten a vendéglátás területén bontogattuk a szárnyainkat már egész korán. Flórával pontosan két évvel ezelőtt ismerkedtünk meg a Bikás parknál, akkori munkahelyünkön. Jómagam már egy picivel korábban kacérkodtam a gondolattal, hogy egy saját juice bárt nyissak, amit később pár barátom bátorításával és Flóra támogatásával sikerült megvalósítanunk.
Mit jelent számotokra az egészséges életmód?
Flóra: Én akkor érzem magam a legegészségesebbnek, ha több síkon is rendben van az életem. Szeretem az érzést, hogy aznap rendesen kimozogtam magamat, úsztam/ bringáztam/ futottam. Este jobban esik megpihenni, jól lenyújtani a testem. Mindezt úgy tudom megtenni, ha elegendő és tápanyagdús élelmet fogyasztok, amihez nagy segítséget nyújtanak a zöldség- és gyümölcslevek, és egyéb növényi alapú, általunk készített finomságok. Emellett nagyon fontos számomra, hogy elegendő minőségi időt töltsek a szeretteimmel, és fel tudjak töltődni velük együtt.
Tomi: Amióta az eszemet tudom, sportolok, és számomra ahhoz, hogy a pályán is a lehető legjobban tudjak teljesíteni, mennyiségben és minőségben is megfelelő, egészséges táplálékot szeretnék magamhoz venni. A saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a nyers, hidegen préselt levek fogyasztása jó hatással van mind a mentális, és mind a fizikai teljesítőképességemre.
Honnan szerzitek be az alapanyagokat?
Alapanyagaink legnagyobb része ellenőrzött, hazai termelőktől, és saját családunktól származik. Szívügyünk, hogy a bio homoktövisünk és tönkölybúzánk mellett egyre több organikus gazdálkodásból származó alapanyaghoz jussunk hozzá. A folyamatosan növekvő igényeknek igyekszünk eleget tenni, így lett saját bio, általunk készített mandulatejünk, céklánk, répánk, édesburgonyánk.
A cikk folytatódik, lapozz!