Kikapcsolódás / Szórakozás

Dobd fel a hétvégéteket! Közös programok az esős, borongós napokra

Dobd fel a hétvégéteket! Közös programok az esős, borongós napokra

Egy nap az ágyban

Egész nap? Egész hétvégén? Naná! Talán már nem is emlékeztek rá, mikor volt részetek utoljára ilyenben, pedig a közös lustálkodás mindkettőtöknek jót tesz.

Nincs olyan teendő, ami ne várhatna a következő napig, és nincs is kifogás, amire ne találhatnátok megfelelő megoldást. Intézzetek el mindent előre, és hétvégén maradjatok az ágyban! Aludjatok sokáig, aztán készítsetek közösen reggelit, amit a puha párnák között fogyasztotok el.

Ezen a különleges napon vagy hétvégén főznöd sem kell: rendeljétek házhoz a finomságokat, délutánra pedig (a többször is megismételt 18+-os programon felül) tervezzetek be filmmaratont és közös habfürdőt.

Állat- és növénykertek

Esőben nem a legjobb arborétumban vagy állatkertben sétálgatni, de ha éppen nem zuhog, akkor ezek a programok is tartalmasak lehetnek. Sokan csak és kizárólag nyárra időzítik ezeket a látnivalókat, pedig ősszel jóval kisebb a tömeg, a növénykertek pedig egészen más arcukat mutatják ilyenkor.

Ha a szabadtéri látnivalókat mindenképpen kizárjátok, akkor jöhetnek a zárt tropicariumok, a különféle természetvédelmi múzeumok, vagy ha új vizekre eveznétek, ott a Planetárium (és a több vidéki kistestvére).

Teljesen felesleges elzárkózni a különféle kiállításoktól, aktuális tárlatokról, mert ezek szintén új színt vihetnek az életetekbe – főleg, ha idáig nem szántatok rájuk idők.

Csobbanjatok!

Amennyire kevesen vannak ilyenkor az arborétumokban és az állatkertekben, annyira sokan üldögélnek a forró termálokban.

Ha itt sem vágytok tömegre, próbáljatok inkább hétköznap elszabadulni. Ha pedig végképp édes kettesben lennétek, és van is egy kis félretett pénzetek, engedjetek meg magatoknak némi luxust! Szezonon kívül azok a szállodák is olcsóbban kínálják a szobáikat, lakosztályaikat, amikhez külön szauna és jakuzzi is jár.

Egész idáig csak ábrándoztál egy ilyen lehetőségről? Ideje utánajárnod a kuponos lehetőségeknek! Az biztos, hogy egy ilyen hétvége után újra úgy fogtok turbékolni, mint a kapcsolatotok elején…

Még 3 programajánló a következő oldalon! Lapozz egyet ide kattintva >>

A humorból sosem elég

Ha nem kötnek le titeket a színházi előadások, a friss filmek, vagy éppen a különféle műsorok, akkor még mindig választhatjátok a humoresteket. Az országban számos helyen turnéznak humoristáink, biztos neked is van egy kedvenced, akinek szívesen elmennél az előadására.

Nos, itt az ideje, hogy lefoglalj néhány jegyet, és akár édes kettesben, akár néhány baráttal együtt kreáljatok magatoknak egy tartalmas kis programot. 

Ha kellően szemfüles vagy, olyan előadást is kifoghatsz, amin nem csak egy humorista lép fel, sőt a rádiófelvételekre szintén vásárolhatsz jegyet.

Különleges éttermek

Ha úgy érzed, már mindent kipróbáltatok, akkor tévedsz – a kérdés az, hogyan állsz a lehetőségek elé, mennyire teszed változatossá a programokat.

A hagyományos „étterembe járás” csak akkor lehet unalmas, ha mindig ugyanoda mentek és mindig ugyanazt eszitek. Ideje új színt vinni ebbe az örökzöld randi ötletbe! Amellett, hogy kipróbálhattok új ízeket, néha olyan különleges helyekre is beülhettek, amik Michelin csillaggal büszkélkedhetnek.

Ha az apró adagok nem igazán hoznak izgalomba, jöhetnek a csárdák, vagy az afrikai éttermek!

Ha nem féltek a rossz időtől

Amennyiben nem kenődtök el teljesen attól, hogy odakint szemerkél az eső, vagy éppen nincs harminc fok, akkor a programok igen széles skálája nyílik meg előttetek.

Ősszel rengeteg a szüreti fesztivál és az arató mulatság, amiken kóstolhattok mustot, frissen töltött kolbászt, sőt aktívan kivehetitek a részeteket a betakarító munkálatokból is.

Ha nem kedvelitek az ilyen nagyszabású programokat, akkor választhattok testreszabott túrát is: egy esőkabát, egy gumicsizma, és máris nekivághattok a környéknek, akár szemerkélő esőben is.

Ha pedig megúsznátok a csapadékot, de a természetet imádjátok, vegyétek az irányt a föld alá: hazánkban megannyi barlang várja a látogatókat – évszaktól függetlenül!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást