Hétköznapok luxuskivitelben

Hétköznapok luxuskivitelben

Címlap / Stílus / Hétköznapok luxuskivitelben

A luxus kifejezést hajlamosak vagyunk az elérhetetlen, a magas színvonalú, különleges, egyedi szavakkal asszociálni. Pedig valójában mindannyiónk életében jelen van, csak olykor nehezen ismerjük föl.

Az olasz kultúrában jól ismert ez a mindenkinek járó életérzés, mely pozitivitásával képes új lendületet adni napról napra.

Nézzük mi is az amit remekül ismernek a csizma lakói és miért is ne, talán mindannyian meríthetünk belőle hasznosítható ötleteket hétköznapjainkra. 

Minőségi idő

Időtlen idők óta a tűz melege, majd a konyha főző sarka a kapcsolattartás szívét lelkét képezte. Mindez napjainkban is fellelhető, kicsit modernizált verzióban de mégis valahol kéz a kézben járnak az étkezés és a kommunikáció.

Természetesen nem a fehérje – szénhidrát arányokra, vitaminokra vagy a kalóriákra gondolok. Mint találkozási pont van esszenciális értéke az asztal körül töltött minőségi időnek.

Mindezt jól tudják az olaszok, ahol egy egyszerű tésztaétel is képes a család tagjait, rokonokat, barátokat összekötni. Bármennyire is furcsán hangzik, egy olasz ember, ülve, terített asztal mellett fogyasztja el még a „legrohanósabb” ebédjét, vacsoráját is.

Üzleti találkozók, randevúk, szülő-gyermek nagybeszélgetések, mind-mind ebben a szituációban kelnek életre. Természetesen a fogyasztott ételen és a környezeten túl, a recept része a kedves szó, az érdeklődő párbeszéd és a mások iránti odafigyelés is. 

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást