Így teremtik meg az olaszok a luxus életérzést a hétköznapokban. Ezt tanultam, mióta kint élek

Így teremtik meg az olaszok a luxus életérzést a hétköznapokban. Ezt tanultam, mióta kint élek

Címlap / Stílus / Így teremtik meg az olaszok a luxus életérzést a hétköznapokban. Ezt tanultam, mióta kint élek

„Valami plusz, amivel az emberek önmaguknak kedveskednek. Nem egy pénztárcafüggő tevékenység, néha elegendő egy finom kávé, egy érdekes könyv, a kedvenc rúzsunk vagy selyem köntösünk.”

A luxus kifejezést hajlamosak vagyunk az elérhetetlen, a magas színvonalú, különleges, egyedi szavakkal asszociálni. Pedig valójában mindannyiónk életében jelen van, csak olykor nehezen ismerjük föl.

Az olasz kultúrában jól ismert ez a mindenkinek járó életérzés, mely pozitivitásával képes új lendületet adni napról napra.

Nézzük mi is az amit remekül ismernek a csizma lakói és miért is ne, talán mindannyian meríthetünk belőle hasznosítható ötleteket hétköznapjainkra. 

Minőségi idő

Időtlen idők óta a tűz melege, majd a konyha főző sarka a kapcsolattartás szívét lelkét képezte. Mindez napjainkban is fellelhető, kicsit modernizált verzióban de mégis valahol kéz a kézben járnak az étkezés és a kommunikáció.

Természetesen nem a fehérje – szénhidrát arányokra, vitaminokra vagy a kalóriákra gondolok. Mint találkozási pont van esszenciális értéke az asztal körül töltött minőségi időnek. Mindezt jól tudják az olaszok, ahol egy egyszerű tésztaétel is képes a család tagjait, rokonokat, barátokat összekötni. Bármennyire is furcsán hangzik, egy olasz ember, ülve, terített asztal mellett fogyasztja el még a „legrohanósabb” ebédjét, vacsoráját is.

Üzleti találkozók, randevúk, szülő-gyermek nagybeszélgetések, mind-mind ebben a szituációban kelnek életre. Természetesen a fogyasztott ételen és a környezeten túl, a recept része a kedves szó, az érdeklődő párbeszéd és a mások iránti odafigyelés is. 

istockphoto

Öltözködés

Már a reggeli készülődés során kényeztessük magunkat egy csodaszép, kedvünkre való ruhával. A vállfán szomorkodó, kivételes alkalomra várakozó outfit nem létezik. Elkerülve azt a szomorú tényt, mikor divatját múlja a féltve őrzött ruhakölteményünk anélkül, hogy boldog perceket élhettünk volna át közösen. Hordjuk, viseljük kedvenc darabjainkat a hétköznapokban is, aztán ha mégis beköszönt az apropó melyre félretettük az adott holmit, még mindig feldobhatjuk egy különleges ékszerrel, egy vonzó lábbelivel. 

Az otthoni outfithez remekül passzol egy néhány csepp a kedvenc parfümünkből. Egy nyaklánc, egy fülbevaló megfelelő inputot ad még a legunalmasabb házimunkához is. Bátran mixeljük az elegánsabb viseletet a mindennapok holmijaival. A pamut basic felső farmer társaságában és néhány plusz cm-el csodákra képes. 

Hétköznapi luxus tippek
Morsa Images/istockphoto.com

Külső-belső szépség

Élvezzük és szórakozzunk ízléses de formabontó összeállításokkal. Sminkeljünk ha kedvünk tartja munka mentes napokon is megtisztelve önmagunkat és családtagjainkat, boldogítsuk női mivoltunkat a legszebb lingerinkkel (mert ugye még ha a fehérnemű nem is látszik, közérzetünknek, magabiztosságunknak alappillére). 

A hétköznapjaink színvonalát emeli kétségtelenül az információ szerzés és megosztás is. Érdeklődési területünktől függően olvashatunk, nézhetünk filmeket, utazhatunk, végezhetünk online vagy élő kurzusokat. Egy-egy művészgaléria, múzeum is újabb és újabb élményekkel gazdagíthat bennünket, csakúgy mint a szabadtéri tevékenységek. A sport bármely típusa segít kibontakozni külső-belső szépségünket. 

A szó kimondott értéke, egy-egy beszélgetés, mások meghallgatása is jóérzéssel ajándékozza meg mindkét felet. Kis gyakorlással és odafigyeléssel a napi rutin részévé válik, mégszebbé varázsolva hétköznapjainkat és személyiségünket.

istockphoto

Élhetünk a világ bármely részén, tevékenységi körünk tartozhat bármely szférába, a munkahelyi kihívások, a magánéleti, családi kapcsolatok, a „mindennapi megpróbáltatások” összekötnek bennünket ám egy kis odafigyeléssel, apró gesztusokkal egészen új arculatot varázsolhatunk hétköznapjainknak. Nem egy pénztárcafüggő tevékenység, néha elegendő egy finom kávé, egy érdekes könyv, a kedvenc rúzsunk vagy selyem köntösünk. 

Mert az igazi luxus valahol itt kezdődik.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!