A hétfő is lehet a kedvenc napod a héten – Elmondjuk, hogyan!

A hétfő is lehet a kedvenc napod a héten – Elmondjuk, hogyan!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A hétfő is lehet a kedvenc napod a héten – Elmondjuk, hogyan!

A hétfő is lehet csodálatos, stresszmentes, hatékony nap – és nem csak akkor, ha munkaszünetre esik. Akár azt is mondhatnánk, hogy a hétfő is lehet olyan nap, amit örömmel vársz minden héten.

Sokan utálják a hétfőket, még akkor is, ha amúgy pozitív személyiségnek számítanak, szeretik a munkájukat, és a kollégáikkal is jól kijönnek. A hétfőről valahogy mindig a robotolás jut eszünkbe, és a vasárnapokat ezért úgy éljük meg, hogy jóval gyorsabban eltelnek, mint a hét bármelyik másik napja.

Mindegy, hogy otthonról dolgozol vagy bejársz a munkahelyedre, esetleg háztartásbeli vagy, az alábbi praktikák jól jöhetnek, hogy csodásan kezdődjön a heted!

Csinálj valami hétvégi programot hétfőn

Ebédelj a barátnőddel, menj el szórakozni este, vagy üljetek be egy moziba. Ahhoz, hogy levetkőzzük a hétfői üzemmódot, találjunk ki valami olyat, amit amúgy csak hétvégén tennénk.

Viselj valami új vagy rég nem hordott kedvenc ruhadarabot, öltözz ki

Nem véletlenül mondják, hogy egy telefonos ügyfélszolgálatosnak is fel kell öltöznie rendesen, és ha otthonról dolgozol, azt se otthonkában vagy pizsamában tedd, hanem öltözz fel előtte, mert az egész teljesítményedre rányomja a bélyegét, hogy milyen ruha van rajtad. A hétfői munkaundor is könnyedén legyőzhető egy új szettel, vagy egy-két mutatós ékszerrel, amelyektől jó kedvre derülsz, vagy amelyektől egyszerűen vonzóbbnak érzed magad.

Egyél valami különlegeset

Gyakran az unalomig ismétlődő minták teszik, hogy elmegy a kedvünk mindentől. A saját életedet viszont te alakítod, változtass, ha kezd egyhangúvá válni! Mindegy, hogy reggeliről, ebédről, vagy valami nasiról van szó, tedd ízletessé, kívánatossá, egzotikussá az ételt, amitől te is sokkal jobban fogod érezni magad.

Ne akarj mindent egyszerre

A hétfő nem arra való, hogy mindent egy nap alatt megcsinálj a munkahelyeden. Nézd át a teendőidet, válogasd ki a legsürgetőbb és legfontosabb dolgokat, és szelektáld ki azokat, amelyek ráérnek. Ha jól szervezed meg a tennivalóidat, elkerülöd a stresszt, és a hétfő sem válik félelmetesebbé, mint a hét többi napja.

Igyál eleget

A rengeteg e-mail, telefonbeszélgetés, stressz közepette óhatatlanul is elfelejtünk inni. Legyen kezed ügyében egy palack víz, vagy egy kancsó citromos víz, és iszogass belőle. Az agyad is jobban működik, illetve te is jobban fogod érezni magad annak ellenére, hogy hétfő van, ha kellő mennyiségű folyadékot iszol.

Mosolyogj, és légy hálás!

Emlékeztesd magad rá, hogy miért is lehetsz hálás, illetve kinek tartozol köszönettel. Írj egy-egy köszönő üzenetet, vagy kínáld meg a munkatársaidat hétfő reggel egy kis otthon sütött teasütivel vagy keksszel, gyümölccsel – meglátod, mosolyt csalsz az ő arcukra is!

Tervezz valami olyat, amit örömmel vársz

Mindegy, hogy hétfőre vagy a hét valamelyik másik napjára tervezel egy örömteli programot, eseményt, jó érzéssel fog eltölteni. Egy ilyen kellemes dolog képes feledtetni a hétfői melankóliát.

Lehet, hogy a hétfő az értekezletek napja, de az is lehet, hogy csak nehezen vesszük fel a ritmust egy pihentető hétvége után. Mindenkinek mást jelent ez a nap, de mindannyian megérdemeljük, hogy boldogok legyünk – hétfőn is!

Kép forrása: boggy22/depositphotos.com

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!