6 helyzet, amikor a szerelem tönkretehet

6 helyzet, amikor a szerelem tönkretehet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 6 helyzet, amikor a szerelem tönkretehet

„A szerelem öl, butít és nyomorba dönt” – milliók cáfolják az állítást, de legalább ugyanannyian tökéletesen egyetértenek vele. Mert bár igaz, hogy a jó kapcsolat a fellegekbe emel és megszépíti az egész életedet, bizony a szerelem sokszor tönkreteheti életed igen jelentős részét.

Ok nélkül átver

A férfiak egy bizonyos típusa után mindig síró szemek és fájdalmasan összetört szívek maradnak.

Nem feltétlenül direkt csinálják (bár kétségtelen, néha annyira mesteriek, hogy ezt igen nehezén elhinni), de a végeredmény mindig ugyanaz: hónapokon, vagy éveken át tartó kétkedés és önmarcangolás.

Mit rontottam el? Miért nem voltam elég jó? Minden bizonnyal tökéletesen megfeleltél, a baj inkább az ő személyiségével volt, de ahhoz, hogy erre rájöjj, sok időnek kell eltelnie.

Kihasznál

Ez még talán rosszabb, mint amikor ok nélkül átvernek, hiszen az előző esetre még csak-csak ráfoghatjuk, hogy az illető személyiségével volt probléma, sajnos annyi esze sem volt, hogy felfogja, mit tesz veled.

Ugyanakkor, aki kihasznál, az nagyon is tudatában van tetteinek súlyával. Pontosan érzi, mit kell tennie azért, hogy vele maradj, és hogyan érheti el, hogy minden az akarata szerint alakuljon. Elszívja az energiádat és a pénzedet, majd otthagy teljesen kifacsarva.

Érzelmileg zsarol

Rengeteg férfi uralkodik a kedvesén, nem véletlenül ilyen magas a családon belüli erőszak száma. Ebbe nem csak a testi, hanem a lelki fenyegetettség is beletartozik, amikor valaki olyan társa vagy, aki nem hagyja, hogy önmagad legyél.

Beleszól abba, hogy kivel mehetsz szórakozni (ha egyáltalán elmehetsz), milyen ruhában jelenhetsz meg, és pontosan körülírja, szerinte mi nőként a feladatod.

Persze ettől függetlenül is szereted, hiszen amikor jó pillanata van, abszolút kedves veled. Nem is mered másként nézni a tényeket, mert attól tartasz, az érzelmi zsarolásból könnyen lehet bántalmazás… Sajnos nem tévedsz túl nagyot.

Naponta fájdalmat okoz

Amikor a férfi nem szerelmes már annyira, vagy csak bármivel elégedetlen az életében, hajlamos hazahozni a gondjait. Utóbbival alapvetően nincs baj, feltéve, hogy hagyja magát megvigasztalni, tanácsokkal ellátni.

A probléma akkor szokott kezdődni, amikor már csak azért jár haza, hogy a feszültségét levezesse, folyamatosan bántson, kötözködjön, és kiszolgáltassa magát.

Az állandó veszekedés megmérgezi a kapcsolatot, és totálisan felőrli az idegeidet, főleg akkor, ha fogalmad sincs, miért történik mindez veled.

Megcsal

A leggyakoribb szerelmi probléma, amit sokkal többen átélnek, mint hinnéd. Akit megcsaltak, abban egy felépített vár omlik össze, ami többek között a bizalomra, a boldogságra, az elégedettségre, és a szerelemre épült.

Hogyan tovább? Ezt senki nem mondhatja meg helyetted, hiszen mindenképpen szenvedés vár rád.

Ha szakítasz, akkor a váratlanul kapott seb, és a megválaszolatlan kérdések marcangolnak, ha pedig nem, akkor a kétely, hogy újra meg fogja-e tenni, illetve egyáltalán képes leszel-e valaha megbocsátani.

Csak szeretőnek tart

A megcsalás bizony kétoldalú dolog, és bár tény, hogy társadalmilag (hozzá kell tennünk, érthető módon) a párkapcsolatban élő, átvert felet sajnáljuk, azért nem ritkán a szeretők is komoly tortúrán mennek át.

Gyakran ők éppúgy fülig szerelmesek, és bár minden egyes alkalmat megaláztatásként élnek meg, mérlegelik, hogy legalább pár lopott óráig kedvesükkel lehetnek.

A férfiak pedig nem ritkán éreztetik is, hogy kapcsolat szintjén abszolút esélytelen a dolog, nem fogják otthagyni a feleségüket, s ez roppantul szégyenletes érzés női szívvel.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást