Háztartás / Otthon

5 hely, aminek a tisztításáról sokan megfeledkezünk, pedig nem kéne

5 hely, aminek a tisztításáról sokan megfeledkezünk, pedig nem kéne

Kaputelefon

Amikor csendben van, szinte eszünkbe sem jut, amikor pedig letesszük, éppen vendégek fogadására készülünk, szóval megint csak nem jut eszünkbe, hogy vajon mikor takarítottuk meg utoljára a kagylót.

Pedig sokszor akár főzés közben kapod fel, arról nem is beszélve, hogy a kagylóba susogva éppen kellemes, meleg és párás környezetet teremtesz, amiben aztán a baktériumok gyorsan szaporodni kezdenek, és ha nem is feltétlenül maradnak életben egy örökkévalóságig, kinek hiányzik, hogy akár csak röviden is vendégeskedjenek…

Kávéfőző

Az amerikai Nemzeti Higiéniai Alapítvány (NSF) szerint a konyhai gépek különösen nagy veszélyforrást jelenthetnek, amikor az otthonod tisztaságáról van szó.

Ami azt illeti, a konyhai felületek, különösen amelyek élelmiszerekkel és nedvességgel is érintkeznek, szennyezettebbek, mint mondjuk bizonyos fürdőszobai felületek.

A konyhai mosogatószivacsoknak például 75%-a hordozott szalmonellát és E-colit, míg a fürdőszobai csapoknak csak 9%-a.

A kávéfőző a konyhapulton csücsülve szintén gyűjtőhely lehet, érdemes a konyhapult takarításakor ennek a külsejét is áttörölni, a belső részeket pedig időről időre a gyártó által ajánlott módon fertőtleníteni.

Sminktáska

Azt biztosan te is sokszor hallottad már, hogy a sminkeszközeidet érdemes fertőtleníteni, de a sminktáskádat is szoktad takarítani?

Pedig a szövetben éppen úgy megtelepedhetnek a baktériumok, így amikor visszateszed a tiszta ecseteket, azok ismét elszennyeződhetnek.

Ideális esetben a sminkeszközeidet száraz, tiszta, szobahőmérsékletű helyen érdemes tartani, olyan táskában, amit könnyű tisztán tartani, akár azért, mert a belseje vizes ronggyal áttörölhető anyaggal van bélelve, vagy azért, mert be tudod dobni a mosógépbe.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást