5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

Címlap / Otthon / Hobbi / 5+1 házi készítésű, hívogató tavaszi kopogtató

A naptár szerint itt a tavasz, szóval ha vasárnap még nem álltál neki ennek megfelelően kidekorálni a házat, akkor a következő napokban mindenképp szakíts rá időt! Már csak azért is, mert sokkal jobb lesz a hangulatod, ha virágok, nyuszik és pasztell színek vesznek körül, ráadásul könnyebben rá is tudsz hangolódni a húsvétra.

Ennek örömére mutatunk néhány egyszerű, házi készítésű tavaszi kopogtatót, amivel az ajtódat díszítheted.

Rámából nyuszi

Kezdjük is rögtön a legcukibb dísszel:

ezt a kis nyuszit könnyen elkészítheted némi textilből, filcből, egy rámából, kartonból és párnatöltelékből.

A kartonból vágj füleket, ezeket borítsd be a textillel, majd ragaszd a ráma tetejéhez. A rámába is tegyél ugyanilyen textilt. A filcből vágj ki két oválist a nyuszi lábainak, rá pedig egy-egy nagyobb és 3-3 kisebb kört a tappancsoknak. Ezeket is ragaszd össze, majd a rámára.

Végül a párnatöltelékből formálj egy hatalmas gombócot és ragaszd a lábak fölé. Már kész is a cuki nyuszi!

 

Nyuszi zsákvászonból

Ha nem riaszt el egy kis varrás, akkor ezt a nyuszit könnyen elkészítheted. (Ha elriaszt, akkor használj ragasztópisztolyt).

Vágj ki két nyuszi alakot zsákvászonból, majd varrd vagy ragaszd össze őket – egy kis rést viszont hagyj, hogy a töltőanyagot bele tudd tenni. Ha megtöltötted, varrd össze a kis rést is.

A popójára ragassz egy pompont, a nyakába pedig tegyél egy masnit. A füleihez drótot vagy szalagot is rögzíthetsz, hogy fel tudd akasztani az ajtóra.

 

Bazsarózsás

A hagyományos zöld levélkoszorút feldobhatod egy-két bazsarózsával.

Ma már a lakásdekorációs üzletekben elképesztően élethű művirágokat találhatsz, ezeket bátran használhatod a koszorú elkészítéséhez.

Dróttal vagy ragasztópisztollyal rögzítsd a növényeket a koszorúalaphoz, majd köss rá egy hatalmas, színben harmonizáló masnit is.

 

Tulipános

Csodaszép rusztikus hatást kelt ez a vödörbe tett méretes tulipáncsokor.

Szintén használj művirágokat hozzá. A vödörbe helyezz tűzőhabot, majd szúrd bele a virágokat.

Rögzíts a vödörre egy szalagot ragasztóval (érdemes az elején, a virágok alatt elvezetned), aztán köss rá egy masnit és mehet is fel a bejárati ajtóra.

 

Esernyős

Az egyik nagy kedvencem ez az esernyős dekoráció. Bátran használj hozzá neked tetsző művirágokat és leveleket.

A virágokat egyszerűen rendezd el az összecsukott esernyőben (a biztonság kedvéért ragasztót és tűzőhabot is használhatsz), majd kösd át az esernyő közepét egy masnival.

Érdemes dróttal rögzítened az ajtón, hogy ne tudja lefújni a szél.

 

Kerekes

Ha van otthon egy régi fakerék, akkor igazán divatos lehetsz, mert ha az alábbi módon feldíszíted, a tiéd lesz a legkülönlegesebb kopogtató a környéken.

A díszítéshez használj művirágokat, leveleket, de egy cuki is locsolókanna, vagy akár egy nyuszi is felkerülhet rá.

Ezeket ragasztópisztollyal vagy dróttal is rögzítheted. Érdemes viszont csak a kerék kétharmadát feldíszítened, hogy megmaradjon a rusztikus összhatás. A kerék tetejét kösd át egy vastag szalaggal és már mehet is az ajtóra.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást