30 évesen már feleség leszel? 10 ok, amiért nincs értelme a házasság-határidőnek

30 évesen már feleség leszel? 10 ok, amiért nincs értelme a házasság-határidőnek

Címlap / Szerelem / 30 évesen már feleség leszel? 10 ok, amiért nincs értelme a házasság-határidőnek

A szerelemre nem húzhatsz határidőt

Ideális esetben ahhoz megyünk férjhez, akibe szerelmesek vagyunk, viszont a szerelem nem úgy történik, hogy kijelölünk egy évet vagy hónapot, hogy mikor kell eljönnie. Ha eldöntötted például, hogy harminc éves korodra feleség akarsz lenni és nem jött össze, ne kudarcként éld meg, hiszen lehet, hogy kiderül, nem véletlenül történt ez így.

Nincs „lejárati dátumod”

Ne tekints úgy magadra, mintha egy doboz tej vagy joghurt lennél, amit egy bizonyos dátum előtt el kell fogyasztani, azaz el kell venni feleségül, különben megromlik. Saját magad alacsonyítod le, ha a házassági határidőddel lejárati dátumot szabsz ki a szingli életedre. Egy nő sosem „jár le”.

Ne engedj a nyomásnak!

Egy nőn olyan sok társadalmi nyomás van így is, legalább te magad ne tegyél rá még egy lapáttal. Lehet, hogy idegesítő, hogy az idős rokonok mindig megkérdezik, eljegyeztek-e már, de van egy rossz hírünk: ennek a nyaggatásnak sosincs vége. Ha eljegyeztek, jön majd a „mikor lesz az esküvő” kérdéskör, utána a „mikor jön a gyerek”, amit a „mikor lesz kistestvér” követ.

Vannak fontosabb célok

A házasság egy olyan cél, ami egyrészt nem csak rajtad múlik – és éppen ezért teljesen felesleges stesszelned magad miatta – másrészt nem egy „teljesítmény”, hanem egy esemény, semmi több.

Elvégezni egy iskolát, sikeresnek lenni a munkádban, sportban, a művészetekben vagy bármilyen hobbidban, az a teljesítmény.

Ez nem egy verseny

Nem könnyű optimistának maradni mikor körülötted sorra mennek férjhez a kolléganők, unokahúgok és barátnők, ilyenkor előfordul, hogy elcsügged az ember. Azonban nem szabad elfelejtened, hogy a házasság arról szól, hogy összekötöd az életed azzal, akit szeretsz és nem egy „megnyert verseny” a külvilág felé. Arról nem is beszélve, hogy mennyien válnak el. Rájuk úgy nézel, mint akik elvesztették a versenyt?

A cikk a következő oldalon folytatódik. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást