„Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod

„Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / „Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod / 2. oldal

Narancssárga

A narancssárga egy nagyon meleg szín, de sokkal lágyabb, barátságosabb, mint a piros, így általában az embereket is barátságosabbá, nyitottabbá teszi. Ha nehezen tudsz megnyílni, zárkózott vagy, a narancssárga jó választás, mert a félénk embereket is bátrabbá, könnyebben barátkozóvá teszi.

Ehhez a színhez tudat alatt olyan fogalmakat kötünk, mint a bátorítás, a lelkesedés, az izgalom és a boldogság, éppen ezért nem érdemes olyan helyeken használni, ahol pihenni szeretnénk, de a közös életterekben jó választás, ha szeretnénk kicsit felrázni a közös programokat.

Minél több a narancsban a vörös, annál szenvedélyesebb szín lesz, de így már az agresszióra való hajlamot is fokozza. A fényesebb, aranya hajló narancssárga pedig a bölcsességet, a magasabb rendűséget szimbolizálja.

istockphoto

Piros

A piros az egyik legizgalmasabb és legveszélyesebb szín a lakberendezésben. Perzselő szenvedélyt, heves érzelmeket hozhat magával, ami mást és mást válthat ki belőlünk, az alaptermészetünktől függően. A piros növeli a munkakedvet, cselekvésre késztet, egyszerűen nem lehet leállni mellette, de a szenvedély tüzét is felizzítja.

A szerelem és a szexualitás színe, ugyanakkor birtoklásvágyra, agresszióra is készteti az arra hajlamosokat. A piros mellett sokkal nehezebb higgadtan megbeszélni a legkisebb nézeteltérést is, ráadásul a vérnyomást és a pulzust is megemeli, így a hálószobában legfeljebb nagyon kis felületen ajánlott.

A lakás többi részében se használd az összes falon, legfeljebb egyet emelj ki vele, és a többi felületen ellensúlyozd fehérrel.

Vörös fal
istockphoto

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást