„Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod

„Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / „Mutasd a falad, megmondom hogy érzed magad!” – Így hat rád az otthonod

Fehér

A legtöbben azt gondolnák, a fehér egy unalmas szín, pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy ma már csak azok használják ezt, akik nagyon is tudatosan keresnek egy tiszta, jól variálható árnyalatot, amihez minden stílus passzol.

A fehér szín higgadtságot, nyugalmat áraszt, segít rendszerezni a gondolataidat és megőrizni a higgadt, józan gondolkodásodat. Mivel a fehér színhez mindenféle kiegészítő illik, érdemes időnként lecserélni a textíliákat, hogy felpezsdítsd egy kicsit a lakást. Ez ösztönzően hat a kreativitásodra és jobb lesz a közérzeted, ellenkező esetben túlságosan belesüppedhetsz az általános nyugalomba, és kevésé leszel produktív.

unsplash

Kék

A kék a nyugalom, a tiszta víz és a határtalan égbolt színe. Szabadságot, frissességet, nyugtató, hűs érzetet hoz a lakásba. A kék segít megtalálni a harmóniát, összhangba hoz a környezeteddel és önmagaddal. Ha gyakran vagy feszült, stresszes, jó hatással lesz rád a kék, de gyulladáscsökkentő hatása miatt betegeknek is szokták ajánlani, igaz, ők többnyire ruhaként hordják, nem a falra festik.

Ha nem is nagy felületen, de mindenképpen válassz hozzá valamilyen inspiráló színt, például egy piros díszpárnát vagy sárga vázát, különben a kék relaxáló hatása könnyen búskomorrá tehet hosszú távon.

Kék komód
istockphoto

Sárga

A nap színe az egyik legenergikusabb, életteli szín, ami azonnal cselekvésre késztet, felpezsdít, úgy érzed, a világot is be tudnád járni. Akárcsak a napfény, ez is segít elűzni a depressziót, feltölt energiával és erősíti a pozitív energiákat.

Jó választás például a dolgozósarokba, vagy a konyhába, ahol az ételek készülnek, mert itt is jót tesz az extra kreatív energia.
De vigyázz, mert a sárga szín fokozza az étvágyat, és az is könnyen előfordulhat, hogy nem fogod érezni, mikor kellene lepihenned egy kicsit. Ha egyébként is hajlamos vagy túlpörgetni magadat, tompítsd valamivel a sárga színt, például szürkével.

unsplash

Zöld

A zöld szín a kreatív gondolkodásra van a legnagyobb hatással. A feng shuiban a zöld az élet, a belső béke színe, ami képes regenerálni, erőt adni az újrakezdéshez. A zöld arról is ismert, hogy együtt érzővé, odaadóvá és önzetlenné tesz, ezért tökéletes választás azokra a helyekre, ahol sok időt tölt együtt a család.

Ugyanakkor a zöld segíti a két agyfélteke együttműködését, a megújulás, a növekedés, erősödés színe, így segíti a tanulást, a tervezést, a logikus gondolkodást és a pozitív szemléletet, tehát a gyerekszobában is kétségtelenül ott a helye. A teremtés színeként alkotóvá, ugyanakkor türelmessé is tesz. Lehetőleg a természetben is megtalálható árnyalatait használd.

istockphoto
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást