5 hatalmas nyári szépségbaki, amit sokan elkövetünk

5 hatalmas nyári szépségbaki, amit sokan elkövetünk

Címlap / Stílus / Arc / 5 hatalmas nyári szépségbaki, amit sokan elkövetünk

Az önbarnító krémek meggondolatlan használata

Az önbarnító krémek ideálisak lehetnek, ha gyorsan szeretnél szép színre szert tenni, azonban nem jó ötlet őket valamilyen fontosabb alkalom előtt kipróbálni. Sőt, sokszor egyáltalán nem érdemes bevetni ezeket a termékeket éppen a nyár derekán.

Ha rosszul sikerül a felvitel, a kánikulában nem igazán tudod érdemben eltakarni a felületet, márpedig csak kevesen vannak, akik testük minden porcikáján tökéletesen el tudják oszlatni ezeket a termékeket.

Tovább nehezíti az esztétikus eredmény elérést, hogy a bőröd bizonyos részein jobban hasznosulnak a formulák, mélyebb színt mutat az önbarnító, mint máshol, ezért nagyon nehéz vele egyenletes színeredményt elérni.

Sietve, kapkodva semmiképpen se használd ezeket a termékeket, mindig ügyelj a gondos előkészítésre, és ne egy fontos esemény előtt pár órával teszteld őket először!

 

Vastag smink a kánikulában

Nyáron sok különleges alkalom vár ránk, a koncertektől kezdve, a bornapokon át egészen az egyszerű strandolásig. Igaz, hogy az idei nyár más, mint a többi, de az jól látszik, hogy sokan igyekeznek visszatérni a megszokott kerékvágásba.

Az is egyértelmű, hogy rengetegen vannak, akik az otthon töltött hetek elmulasztott bókjait most próbálják bezsebelni – ehhez pedig feltétlenül dukál egy esztétikus smink.

A forró hónapokban azonban semmiképpen sem érdemes túlzásba vinned az arcod festését, hiszen ennek eldugult pórusok, problémás arcbőr, idő előtti öregedés, vagy akár maradandó bőrhibák (pl. májfoltok, hegesedések) lehetnek az eredményei. Nyáron teljesen újra kell gondolni a sminkelési szokásainkat és más termékeket kell használnunk. Természetesen nem arról van szó, hogy az éjszakai bulira smink nélkül kellene menned, de egy forró, nyári napon a könnyed smink jóval praktikusabb és esztétikusabb is egyben.

 

Szőrtelenítés miatt kipirosodó bőr

A szőrtelenítés sarkalatos kérdés a nyári hónapokban: a többség érthető módon tartós eredményre vágyik. Ez természetesen érthető, de sok nőnek még a borotvától is kipattogzik a bőre, nemhogy a gyantától, vagy éppen az epilátortól.

Még a leggondosabb előkészítés is azzal járhat, hogy kipirosodik, vagy akár begyullad a bőröd, piros pöttyök maradnak a szőrszálak helyén.

Ez sok esetben gyakorlatilag kivédhetetlen mellékhatás, és pár nap alatt el is múlik, de nem árt belekalkulálnod, hogy a frissen szőrtelenített bőrrel nem ajánlatos napra menned. Emiatt nem feltétlenül jó ötlet a strandolás előtt elrohanni egy gyors gyantázásra, vagy korábban kelni, hogy epilálhasd a lábadat – az érzékenység mellett ugyanis a bőrpír sem olyasvalami, amit szeretünk mutogatni. Alternatív lehetőségként érdemes meggondolnod, hogy beszerzel egy otthon is használható IPL szőrtelenítő készüléket, ami tartós eredményt kínál, esetleg megpróbálhatod még a cukorgyantát is, ami kevésbé irritálja a bőrfelszínt.

 

Last minute szépségkezelés

Hajlamosak vagyunk mindent megtenni azért, hogy a lehető legjobb formánkat hozzuk nyáron, amikor egyre jobban rövidülnek a ruhák. Ide tartozik az is, hogy megpróbálunk mindent megtenni a különböző bőrhibák, úgy, mint a striák, vagy éppen a narancsbőr ellen. Igaz, hogy ezek ma már szinte mindenkin megtalálhatóak kortól, és nemtől függetlenül, ha nagyon zavarnak, akkor léteznek olyan kezelések, amikkel enyhíthető a látványuk.

Ilyen pl. a narancsbőr elleni masszázs, a lipozero kezelés, vagy éppen az orvosi hegtetoválás, pigmenthibák javítása.

Ezek a beavatkozások tényleg segítenek, de nyáron bele kell kalkulálni, hogy gyógyulási idővel járnak – a narancsbőr elleni kezelések pedig gyakorlatilag minden alkalommal lila-zöld foltokkal társulnak. Utóbbiak csak úgy virítanak a még hófehér bőrön, úgyhogy kétszer is gondold meg, hány nappal a nyaralás előtt kerítesz sort egy feszesítő popsi- és combkezelésre.

 

Az alaprutin hanyagolása

Nyáron talán minden évszaknál fontosabb, hogy figyelmet fordítsd az alaprutinodra, hiszen ebben az időszakban nagy igénybevételnek van kitéve a bőröd. Mivel azonban sok a program, zsúfoltak a napi teendők, nehezebb időt szorítani a szépségápolásra. Pedig ez nagy hiba!

A meleg hónapokban különösen fontos, hogy ügyelj a fényvédelemre, a hidratálásra, rendszeresen használj arc- és hajpakolást, valamint, hogy a bőrradírozás se maradjon el.

Legalább ennyire lényeges, hogy minden este gondoskodj az arctisztításról, ide értve a sminked gondos eltávolítását és a bőröd ápolását. Nem csak kívülről, belülről is nagyon fontos a hidratálás, hiszen jóval többet izzadunk – éjszaka és nappal egyaránt. Szerencsés, ha mindig van a kezed ügyében tiszta víz és a napot is érdemes néhány deci langyos, esetleg enyhén citromos frissítővel kezdened.

 

VIDEO Téli horoszkóp 2023

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!