Életmód / Család / Szerelem / Párkapcsolat

Hányadiknak születtél a családba? És a párod? Így befolyásolja a kapcsolatotokat

Hányadiknak születtél a családba? És a párod? Így befolyásolja a kapcsolatotokat

Amikor egy első és egy utolsó szülött találkozik

Hallottuk már azt, hogy az ellentétek vonzzák egymást, de az is bebizonyosodott, hogy két totál eltérő személyiség nem tud együtt maradni hosszú távon. Azonban ha pont kiegészítik egymást, akár működhet is a dolog! Ez utóbbi nagyon igaz abban az esetben, ha egy elsőszülött szeret bele egy utolsó szülöttbe, ugyanis előbbi természetétől fogva imád gondoskodni másokról, míg utóbbinak pont arra van igénye, hogy állandóan foglalkozzanak vele. 

Egyke és az utolsó szülött

Szintén szuper párost alkot a család “legkisebb” tagja az egykével. Mivel az utolsó szülött hozzászokott a szabadsághoz, a gondtalansághoz, és nem veszi túl komolyan az életet, addig az egykének épp ez a fajta lazaság kellene ahhoz, hogy végre elengedje magát egy kicsit. Egy ilyen kapcsolatban sokkal motiváltabbnak és szabadabbnak érzi magát, mert a társa mellett kellő biztonságot érez ahhoz, hogy ne járjon az esze folyton a tennivalókon. Az utolsó szülött pedig élvezi, hogy ennyire felnéznek rá, és a középpontban lehet!

Középső és az elsőszülött

Ha te születtél elsőnek a családba, és egy középső gyerekkel vagy együtt, lényegében megütötted a jackpotot! Utóbbiak ugyanis az első és utolsó szülöttekkel tökéletesen megtalálják a közös nevezőt, de ehhez persze elengedhetetlen, hogy mindketten odafigyeljenek egymásra. A legidősebbek ugyanis előszeretettel válnak irányítóvá, míg a középső “gyerek” annyira kerüli a konfliktust, hogy sokszor nem vallja be, milyen előnytelen ez számára. Mindkettőnek nyitottnak kell lennie, de ha erre képesek, tökéletesen összepasszolhatnak!

Ha két egyke egymásra talál

Az egykéknek sosem kellett osztozkodniuk, így viszont azt is megszokhatták, hogy mindent megkapnak, amit csak szeretnének. Ha két ilyen habitusú ember találkozik egymással, kifejezetten nehéz helyzetbe kerülnek, mert sajnos még a legnagyobb szerelem sem mindig elég az állandó konfliktusok leküzdésére. Mindketten tudjátok, hogy mit akartok, de egyikőtök sem hajlandó engedni ebből a másik kedvéért.

Amikor a két legkisebb talál egymásra

Mindketten utolsóként születettek a családba? Mivel megvan bennetek a hajlam arra, hogy egy kicsit gyerekesen viselkedjetek, tekintve, hogy nagyon sokáig ti voltatok a „kicsik” otthon, felkészülhettek pár komolytalan vitára. Szakértők szerint azonban egyáltalán nem rossz párosítás ez, ha a felek képesek kompromisszumokat kötni, és cserélgetni, épp ki a megfontoltabb fél a kapcsolatban.

A többi párosítást megtalálod a következő oldalon. Kattints ide a lapozáshoz >>

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást