4 hálószobai tabu, ami megszűnik ha igazán komoly a párkapcsolatod

4 hálószobai tabu, ami megszűnik ha igazán komoly a párkapcsolatod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 4 hálószobai tabu, ami megszűnik ha igazán komoly a párkapcsolatod

Hajlamosak vagyunk mindig mindenért aggódni – ez alól természetesen a szex sem kivétel. Míg a kapcsolatok elején azon izgulunk, hogy passzoljon a kémia, és a stílus, addig később folyton azon agyalunk, hogyan tehetjük még jobbá és izgalmasabbá az együttléteket. Azonban vannak olyan tabunak számító szokások, rutinok, amik egy igazán komoly kapcsolatban már semmit sem jelentenek.

Teljesítési kényszer

A kapcsolatok indulásakor mindenki megpróbálja a legjobb formáját hozni. Sokan ezt a másik becsapásának ítélik meg, azonban csak arról van szó, hogy szeretnénk megnyerni a kiszemelt szimpátiáját, szeretetét. Emiatt aztán az ágyban is erőn felül igyekszünk teljesíteni. Egyesek „csak” jóval aktívabbak, mint szoktak, mások bevállalósabbak lesznek, megint mások inkább saját igényeiket szorítják háttérbe, hogy a partnerük véletlenül se szenvedjen semmiben hiányt.

Hosszútávon kapcsolatban ezekről szó sem lehet.  Te is arra fogsz törekedni, hogy a szerelmednek jó legyen, de a saját orgazmusod is legalább annyira fontos lesz, ezért aztán egyáltalán nem fogod kínosan érezni magadat, ha kifejezetten a te igényeid kerülnek a középpontba. Nem fog zavarni az sem, ha aktuálisan szinte semmit sem kapsz vissza, mert bár ez nagyon megalázó tud lenni az új viszony indulásakor, a komoly kapcsolatokban pontosan tudod, hogy néhány óra, vagy nap múlva mindent kamatostul visszakapsz.

Nincs miért szerepet játszanod: mindkettőtök érdeke, hogy a hálószobában is maximálisan őszinték legyetek egymással.

Hányszor?

A kapcsolatok elején mindenki számon tartja, mennyi az annyi, avagy hányszor bújtatok össze, mikor fogtok találkozni, és akkor is mennyire biztos, hogy ágyba fogtok bújni. A későbbiek során is fogtok még kicsit tervezni, és akkor sem lesz minden őrült spontán, de sokkal lazábban veszitek ezt a kérdést is.

Míg az elején azt érezhetted, szinte „elindultatok a lejtőn” azzal, hogy szex nélkül telt a találkátok, később ez már egyáltalán nem fog eszedbe jutni. Ha van szex, az fantasztikus, de ha csak összebújtok a kanapén, az is pont annyira tökéletes. Semmilyen szinten sem kell rágörcsölnötök a szeretkezésre, és te is nyugodtan elengedheted a korábbi problémáidat, amik esetleg feszélyeztek.

Nem makulátlan a bikini vonalad? Felszedtél két kilót? Jobban látszik a narancsbőröd? Mivel pontosan tudod, hogy a szerelmed imád, te is kevésbé fogsz stresszelni. Természetesen nem ér elhagyni magunkat, de felesleges dolog apró dolgok miatt görcsölni.

Titkos igények

Az, ha összepasszoltok az ágyban, valóban fenomenális érzés, de nem jelenti azt, hogy tökéletesen tisztában vagytok a másik titkos igényeivel. Nyilván az már első alkalommal is kiderül, mire vevő a másik: inkább a keményebb, határozottabb meneteket szereti, vagy ez kifejezetten illúzióromboló tud lenni számára, és inkább összebújós, gyengéd típus, aki csak nagyritkán vadul be.

Azonban ahhoz egy komoly kapcsolat kell, hogy igazán megismerjétek a másik titkos vágyait, azokat, amik annyira tabutémának számítanak, hogy senkinek sem mertétek idáig elmondani. Sokan szégyellik bevallani, mire vágynak igazán, vagy mi az, amit szeretnének kipróbálni, csak nem volt rá megfelelő alany.

Nos, erre nyilván nem egyéjszakás, vagy futó kalandok során fogtok sort keríteni, hanem akkor, amikor már régóta együtt vagytok. A tabuk leomlanak, helyettük megmaradnak azok az élmények, amiket csak ilyen körülmények mellett élhettek át.

A kiszámíthatóság nem baj, sőt!

Sokan a kapcsolat végét borítékolják azzal, hogy kiszámíthatóvá, megszokottá válnak az együttlétek, holott a legtöbb nőnek pontosan erre van szüksége a biztos orgazmushoz. Nem csak az kell, hogy megbízhass a partneredben és tudd, hogy úgy szeret, ahogy vagy, hanem azzal is tisztába kell kerülnöd, hogy a saját orgazmusod legalább annyira fontos neki, mint neked.

Ha ehhez még jön az, hogy idővel megismeritek egymás testét, és ezzel az előnnyel kalkulálva ő sokkal előbb el tud juttatni a csúcsra, mint bármelyik idegen (akivel nyilván kiszámíthatatlanabb lenne a szex), akkor máris nem olyan nagy tragédia, hogy csak egy emberrel bújsz ágyba sok-sok éven keresztül.

Persze időről időre érdemes új színt vinnetek a hálószobai életetekbe, és nem árt az sem, ha a korábban említett tabukat, vágyálmokat nem kizárólag magatoknak tartogatjátok. Mégis tény, hogy ha igazán jó a köztetek levő szex, akkor az is marad. Feltéve persze, hogy mindketten ugyanannyira odateszitek magatokat, és törekedtek arra, hogy a kezdeti lángolás és izgalom sokáig megmaradjon.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást